Goran Mehkek / Hanza Media
SVEČANI KONCERT

Slavlje kineske Nove godine: Što nam donosi godina Pijetla?

Kineska Nova godina započinje 28. siječnja, a ove se godine proslava ulaska u novo razdoblje 'poklopila' s obilježavanjem četvrt stoljeća uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Kine pa je tim povodom održan svečani koncert.

U zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupili su plesno pjevački ansambl Ningbo Theatre Company, akrobatska trupa Dalianiz Kine, hrvatska glazbenica Ana Rucner te folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić, a koncertu su prisustvovali brojni uglednici iz javnog života Hrvatske.

Po kineskom horoskopu 28. siječnja završava godina Crvenog vatrenog Majmuna i počinje godina Purpurnog vatrenog pijetla. Drugo ime za Pijetla je Feniks što označava jaku i borbenu ličnost ovog znaka koji je logičan, dobar planer i strateg. Fleksibilan je i brzo donosi odluke te se dobro snalazi u svakoj situaciji. Perfekcionist je, može biti strogi kritičar i jako mu je važno što drugi misle o njemu.

Pijetao je zodijački znak koji simbolizira bogatstvo, novac, drago kamenje, slavu i dobru organizaciju. Mane su mu arogancija i naglašeni ponos, ali može biti strpljiv. U ljubavi je vrlo odan i nema potrebe mijenjati partnere. Štoviše, lojalan je i savršeno mu odgovara provesti čitav život s jednim partnerom.

Jin, slab metal, element koji vlada Pijetlom, pruža mogućnost za bogaćenje. Dok je prošla godina Crvenog vatrenog Majmuna simbolizirala oružje i agresivnost, ova – jin metal – simbolizira novac.

Kako su Majmun i Pijetao znakovi pod utjecajem metala – koji simbolizira zapad, neprijatelje, uspjeh i karijeru, a i nekompatibilni su s elementom Vatre koji vlada i ovom godinom – treba imati u vidu da najveća opasnost prijeti od samodestrukcije i konfliktnih situacija.

Osobe rođene 1945., 1957., 1969., 1981., 1993. i 2005. bit će dominantne u ovoj godini. Iako je ova godina pod utjecajem vatre, ali slabe vatre, purpurna boja ne bi smjela biti naročito zastupljena ni u garderobi niti u dekoraciji. Boje koje donose sreću su zlatna, smeđa i žuta. Vatra koja vlada je slaba poput plamena svijeće pa je 2017. godina nježnosti, ljubavi i popularnosti.

Linker
19. travanj 2024 03:45