promo
Hrvatska premijera

Sinoć se za projekciju filma u kinu Europa tražila karta više

U prepunom kinu Europa u utorak, 15. studenoga, održana je hrvatska premijera debitantskog dugometražnog filma Hane Jušić "Ne gledaj mi u pijat", ovjenčanog nagradama od Venecije do Tokija.

Premijera u Zagrebu okupila je ekipu filma: redateljicu Hanu Jušić, glumce Miju Petričević, Arijanu Čulinu, Zlatka Burića, Nikšu Butijera, Karlu Brbić, Marijanu Mikulić i Marinu Redžepović, producenticu Ankicu Jurić Tilić, danske koproducente Mariju Møller Christoffersen i Petera Hyldahla, montažera Jana Klemschea, direktoricu fotografije Janu Plećaš, skladatelja Hrvoja Nikšića i kostimografkinju Katarinu Pilić. Premijeri su prisustvovala i brojna poznata lica: Veljko Bulajić, Mate Matišić, Snježana Tribuson, Tihana Lazović, Slavko Sobin, Ivan Veljača, Janko Popović Volarić, Milana Vlaović, Ana Stunić, Jasna Nanut i drugi.

Maria Møller, Peter Hyldahl, Ankica Jurić Tilić, Nikša Butjer, Hana Jušić, Zlatko Burić

Nakon premijere u Zagrebu i Rijeci (16. studenoga), "Pijat" kreće u redovitu kinodistribuciju u neovisna kina u Hrvatskoj u sklopu Kino Mreže. Film će se tako tijekom studenoga moći pogledati u zagrebačkom kinu Europa i riječkom Art kinu te u neovisnim kinima u Velikoj Gorici, Zaboku, Samoboru, Zelini, Rijeci, Pazinu, Poreču, Bjelovaru, Čakovcu, Osijeku, Valpovu, Đakovu, Sinju, Splitu, Vodicama i Dubrovniku.

promo
Mia Petričević

"Ne gledaj mi u pijat" film je o odrastanju i obiteljskim odnosima. Junakinja filma je Marijana Petković (Mia Petričević), čija se svakodnevica vrti isključivo oko njene obitelji. Petkovići žive doslovno jedan na drugome u minijaturnom stanu, međusobno se dovodeći do ludila.

promo
Hana Jušić

Film je premijerno prikazan u programu Dani autora ("Giornate degli autori") u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, nakon čega je bio prikazan u programima međunarodnih filmskih festivala u Varšavi, Rejkjaviku, Vancouveru, Tokiju i Valladolidu (Seminci). Ovjenčan je nagradom FEDEORA-e u Veneciji, Posebnim priznanjem u Vrašavi, Nagradom za režiju u Tokiju te Nagradom za najbolji dugometražni film u natjecateljskom programu Meeting Point na Seminciju.

promo
Boris T Matić, Hana Jušić i Lana Ujdur

promo
Ana Stunić

promo
Janko Popović Volarić

promo
Milana Vlaović

promo
Ankica Jurić Tilić, Snježana Tribuson

promo
Karla Brbić i Mia Petričević

promo
Hana Jušić i Mia Petričević

Linker
16. travanj 2024 09:30