VEČER ZA PAMĆENJE

Severina stigla u crvenom od glave do pete, ali se stylingom istaknuo Slavko Sobin

Zagrebačku premijeru filma "Samo kad se smijem" u Kinoteci nisu željeli propustiti Severina, Viktorija Rađa, Ida Prester, Luka Nižetić, Frano Mašković...

Ekipa hvaljene filmske drame "Samo kad se smijem", nadahnute stvarnim događajima, redateljice, scenaristice i montažerke Vanje Juranić na zagrebačkoj je premijeri u Kinoteci ispraćena dugim pljeskom, a njezini glavni glumci Tihana Lazović i Slavko Sobin nagrađeni su ovacijama prepune dvorane. Osim umijeća koje su pokazali na velikom platnu, glavni glumci su se i modno uskladili, a ovaj put je pažnju svojim savršenim golim torzom ukrao Slavko Sobin.

image

Slavko Sobin, Elodie Paleka i Tihana Lazović

RANKO SUVAR CROPIX

"Reakcije gledatelje na zagrebačkoj premijeri mi mnogo znače. Dugo smo radili na filmu, a sada su ga konačno vidjeli moja obitelj, prijatelji i kolege. Snimali smo ga s velikom odgovornošću, jer je tema filma o rađanju rodno uvjetovanog nasilja u naizgled savršenom braku mučna i teška, ali se o tome mora početi otvoreno razgovarati", rekla je redateljica Vanja Juranić.

image

Nadine Mičić, Slavko Sobin i Tihana Lazović

RANKO SUVAR CROPIX

Zagrebačka premijera filma posvećena je žrtvama rodno uvjetovanog nasilja, a svi uzvanici mogli su donirati željeni iznos Fondu za žene Zaklade Solidarna.

image

Ida Prester

RANKO SUVAR CROPIX

Uz redateljicu i koscenaristicu Vanju Juranić, zagrebačkoj se publici naklonila i koscenaristica Elma Tataragić, nositelji glavnih uloga Tihana Lazović i Slavko Sobin, epizodnih Elodie Paleka, Nadine Mičić, Marina Redžepović, Gloria Dubelj, Ivan Čuić, Mirela Brekalo, producentica Nikolina Vučetić Zečević, izvršna producentica Ana Grbac, scenografkinja Tajana Čanić Stanković i ostali članovi autorskoga tima.

image

Filip Miletić i Severina

RANKO SUVAR CROPIX

Među mnogobrojnim osobama iz filmskog i javnog života, premijeru su uveličali Dino i Viktorija Rađa, Severina Vučković u pratnji skladatelja Filipa Miletića i menadžera Tomislava Petrovića, Ida Prester, Luka Nižetić, Ana Maras Harmander, Frano Mašković, Tina Hajon, redatelji Tiha Gudac i Radislav Jovanov, producent Boris Veličan, svjetska rekorderka u ronjenju na dah Mirela Kardašević, ravnatelj HAVCA Chris Marcich, predstavnice ženskih udruga i Fonda za žene Zaklade Solidarna.

image

Luka Nižetić

RANKO SUVAR CROPIX

Radnja filma „Samo kad se smijem“ događa se u pitoresknom gradu na jadranskoj obali, gdje mladi par Tina i Frane, žive u naizgled savršenom braku. U trenutku kad se Tina odluči izboriti za svoju neovisnost, tragični događaj zauvijek promijeni njihove živote.

image

Slavko Sobin i Viktorija Rađa

RANKO SUVAR CROPIX

Emotivna priča o rodno uvjetovanom nasilju, inspirirana istinitim događajima iz hrvatskih crnih kronika, privukla je veliku pažnju publike na festivalima u Sarajevu i Puli, gdje je glavna glumica Tihana Lazović osvojila Zlatnu arenu za najbolju žensku ulogu, a film nagradu Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača.

image

Ekipa filma: Nikolina Vučetić Zečević, Vanja Juranić, Slavko Sobin, Tihana Lazović, Elodie Paleka i Ana Grbac

RANKO SUVAR CROPIX

Nakon zagrebačke premijere "Samo kad se smijem" kreće u kinodistribuciju 23. studenog, a članovi ekipe svojim će dolaskom počastiti gledatelje u Splitu (22. 11.), Šibeniku (25. 11.), Koprivnici (26. 11.), Zadru (30. 11.), Slatini (1. 12.) i Našicama (2. 12.).

image

Slavko Sobin, Severina i Tihana Lazović

RANKO SUVAR CROPIX
image

Slavko Sobin

RANKO SUVAR CROPIX
image

Slavko Sobin i Tihana Lazović

RANKO SUVAR CROPIX
image

Tiha K. Gudac i Tina Hajon

RANKO SUVAR CROPIX
image

Morana Pavliković Gruden i Ana Gruden

RANKO SUVAR CROPIX
image

Ana Maras Harmander i Frano Mašković

RANKO SUVAR CROPIX
image

Marina Redžepović i Tihana Lazović

RANKO SUVAR CROPIX
image

Ivan Čuič i Tihana Lazović

RANKO SUVAR CROPIX
image

Gloria Dubelj, Marina Redžepović i Ivan Čuić

RANKO SUVAR CROPIX
Linker
21. travanj 2024 01:42