Odmor za vikend

Samobor Craft Festival: Ovog vikenda održava se najveći festival malih zanata u Hrvatskoj

Ovog vikenda održava se Samobor Craft Festival, a bit će predstavljeni proizvodi s dvostruko više izlagača nego prošle godine.

Ovog vikenda od 12. do 14. svibnja središte bajkovitog Samobora bit će posvećeno malim zanatima i unikatnim rukotvorinama, a grad će postati idealna destinacija za kratki izlet – zahvaljujući drugom izdanju Samobor Craft Festivala.

Okupit će se zanatlije i kreativci iz čitave Hrvatske – od Samobora i Zagreba preko Jastrebarskog, Karlovca, Križevaca pa sve do Šibenika. Čitavo događanje bit će popraćeno i koncertnim programom u večernjim satima, kada će na pozornicu u centru grada stati Kojoti, Neno Belan & Fiumens, ABBA Real Tribute Band i Jimmy Stanić & The Boys.

Po prvi put festival je predstavljen prošle godine, kao nasljednik tradicionalnog Samoborskog proljetnog sajma, glazbeno-izložbeno događanje, a iza kojeg stoji Turistička zajednica grada Samobora. Brojni obrtnici, kreativci i zanatlije svoje će specifične proizvode, od domaćih tradicionalnih rukotvorina, poput ručno rađenog nakita, licitara, kožne galanterije, organske kozmetike do gastro ponude, izložiti diljem centra Samobora.

image

Samobor Craft Festival

Marko Lopac

Festival će se rasprostranjivati kroz čitavo središte grada, od Trga Matice hrvatske preko Kleščićeve ulice do Trga kralja Tomislava, a u samom centru na središnjoj festivalskoj pozornici u večernjim satima će se održati i glazbeni program.

Linker
15. travanj 2024 02:38