Glazbena posveta Aleksandru Bogdanoviću bila je posebno dirljiv dio programa.
 Mateja Vrčković
Tuga ne jenjava

Posveta koja dira do suza: Tragično stradalog Aleksandra Bogdanovića prisjetili se kolege u Zagrebu

Program Ljetnog kina Europa oduševio je Zagrepčane, a sve je dirnula izvedba glazbene posvete iz filma "Most na kraju svijeta" u kojem je prerano preminuli osječki glumac igrao glavnu ulogu.

Ljetna pozornica Tuškanac ugostila je program Ljetnog kina Europa, a vedra večer s 'mirisom ljeta' i jedinstveni filmsko-glazbeni program, oduševili su brojne Zagrepčane koji su romantični auditorij ljetne kulturne oaze grada Zagreba proteklog vikenda ispunili do posljednjeg 'dopuštenog' mjesta.

Prve večeri je ekskluzivno prikazan restaurirani filmski klasik "Ljubav i moda", lepršava glazbena komedija iz 1960. godine, a u subotu je održan koncert autorske filmske glazbe Dalibora Grubačevića u izvedbi Zagrebačkih solista i gostovanje Simply Brass kvarteta, koji je privukao brojna poznata lica iz javnog kulturnog života.

Mateja Vrčković
Ljetna pozornica Tuškanac ispunjena je bila koliko god je to bilo dopušteno.

Dirljiva posveta

U znak sjećanja na preranog i tragično stradalog glumca Aleksandra Bogdanovića izvedena je dirljiva glazbena posveta iz igranog filma "Most na kraju svijeta" u kojem je ostvario nezaboravnu naslovnu ulogu.

Mateja Vrčković
Brojni Zagrepčani oduševljeni su bili programom Ljetnog kina Europa.

Vrhunac Ljetnog kina Europa slijedi 29. lipnja, program 'San filmske noći' posvećen našoj glazbenoj divi Gabi Novak, koju će za klavirom pratiti sin Matija Dedić, uz razgovor o njezinoj dugoj i bogatoj karijeri, popraćen filmskim sekvencama i dojmljivim filmskim ulogama.

Čitajte i:

Svaki dan, cijelog ljeta: Počinje 'Ljeto u Tehničkom', bogat i raznolik program za Zagrepčane i goste

Dobro nam došlo ljeto: Nakon mjeseci tišine u Šibeniku se priprema pravi glazbeni spektakl

Linker
18. travanj 2024 02:38