VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX/CANVA
Anketa

Pogledajte tko je sve prošao u finale Dore, Let 3 ima već više od 70 tisuća pregleda

Glasovima gledatelja odlučeno je kojih osam glazbenika odlazi u nedjeljno finale izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije.

Glasovima gledatelja odlučeno je kojih osam glazbenika odlazi u nedjeljno finale izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije.

Završilo je prvo polufinale ovogodišnjeg izdanja Dore, izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, u kojem je nastupilo ukupno dvanaest izvođača. Zahvaljujući glasovima publike, u finale koje će se održati u nedjelju, 25. veljače prošlo je ukupno osam izvođača:

Pavel ("Do mjeseca")

Vinko Ćemeraš ("Lying Eyes")

eugen ("Tišine")

Mario Battifiaca i Robert Ferlin ("Vodu piti trizan biti")

Stefany ("Sretnih dana dat‘ će Bog")

Saša Lozar ("Ne plačem zbog nje")

Let 3 ("Baba Roga")

Lana Mandarić ("More")

Tako su u prvoj polufinalnoj večeri iz natjecanja ispali Noelle, Misha, Erna i Barbara Munjas, a Let 3 se prometnuo u favorita iz prve večeri jer u samo nekoliko sati na YouTubeu ima više od 70 tisuća pregleda.

Ove godine, umjesto u Opatiji glazbeno natjecanje se održalo na Prisavlju u HRT-ovom studiju Anton Marti, a za odlazak na Euroviziju bore se sveukupno 24 pjesme.

Osim kandidata, u prvoj polufinalnoj večeri Dore pojavio se i poseban glazbeni gost - francuski predstavnik na Eurosongu Slimane. On je izveo svoju pjesmu Mon amour i svojom izvedbom oduševio publiku.

Imena drugih osam finalista saznat ćemo u petak, 23. veljače, kada je na rasporedu drugo polufinale. Pobjednik Dore predstavljat će Hrvatsku na Euroviziji u svibnju u švedskom Malmou, a tko će to biti znat će se već za nekoliko dana.

Linker
26. travanj 2024 00:57