Pexels
šalabahter za vikend

Početak lipnja u Zagrebu pun je zanimljivih događaja: Ovo su naše preporuke

Početak lipnja miriše i na početak ljeta koje toliko priželjkujemo, a s njim nam dolaze tople večeri i vrući dani u kompletu sa sve većim brojem zanimljivih događanja koji su se smjestili na neke od najpoznatijih zagrebačkih lokacija. Od jutra do mraka, evo kamo idemo ovog vikenda.

1. Projekt Ilica Q'ART

Projekt Ilica Q'ART održava se već treću godinu u samom središtu grada, u Ilici, oko Britanca i u parku Akademije likovnih umjetnosti. Cilj projekta je osvijestiti važnost poštivanja zajednice u kojoj živimo, povećati kvalitetu života kroz održivu, pravednu budućnost te istaknuti važnost upcyclinga i recyclinga.

Po prvi put se organizira i veliki buvljak za građane na otvorenom od 11 do 14 sati. Stvari koje vam više nisu potrebne slobodno možete iznijeti na Ilicu te ih prodati ili zamijeniti, a cilj je skrenuti pažnju na konzumerizam u porastu kao negativan trend te na potrebu očuvanja okoliša.

PR

Dio programa su i jazz glazbenici, DJ-evi i gastro blogeri, a u nedjelju 9. lipnja održava se modna revija s početkom u 11 sati - u ulozi modela second hand odjeće naći će se i neke poznate osobe među kojima Iris Androšević Pinjuh, Aleksandar Battista Ilić i Tihana Zalepugin Harapin.

2. Svjetski Dan gina u Botaničaru

Svaki ljubitelj ovog pića zna da se drugu subotu u lipnju svake godine obilježava Svjetski Dan gina. Subotnje uživanje u ginu upotpunit će četiri DJ-a zaduženih za dobru atmosferu, a okupljanje počinje već popodne u 15 sati.

Unsplash

3. Enter The Groove party

U Hrvatskom Državnom Arhivu održava se ove subote Enter the Groove party za koji se cijene kreću od 50 do 170 kuna. Na trećem po redu partyju ove godine se po prvi puta održava i house plesno natjecanje, a iz Londona pristiže plesačica i koreografkinja Carla Bajado. Za glazbu su zadužena četiri DJ-a, a događaj kreće u 16 sati.

Facebook

4. Predljetni Fashion is passion pop-up na Tavanu

Tavan ponovno otvara svoja vrata umjetnosti, održivoj modi, gastronomskim avanturama i kreativnoj energiji. Domaće dizajnerice i umjetnice se vraćaju kako bi na 8. lipnja Tavan pretvorili u sunčani showroom i mjesto za šoping u gradu. More Beachwear, Mica Torbica, Citoyenne K, marinski Heartmades i Little Wonder predstavit će svoje radove slobodne za kupnju. Nakon šopinga, opustiti se možete uz domaći craft gin i cruffine koji dolaze iz pećnice pastry chefice Martine Večerić.

Facebook

5. 8. dm ženska utrka

Osmu godinu organizira se dm ženska utrka, događaj za cijelu obitelj. Subotu poslijepodne tako možete provesti aktivno u društvu prijatelja i bližnjih. Svi koji se u subotu nađu na Jarunu na raspolaganju imaju različite aktivnosti, a ako se prijavite, možete sudjelovati i u utrci. Sav prihod od kotizacija ide Udruzi Europa Donna Hrvatska koja radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju i rano otkrivanje.

6. Ljetna pozornica Tuškanac

Počinje i sezona uživanja u filmovima pod otvorenim zvjezdanim nebom. Zagrebačke ljetne večeri traju od početka lipnja pa do početka rujna, a na filmskom meniju se nalazi niz atraktivnih naslova.

Facebook

Start je u subotu, 8. lipnja od 21:30 sati uz gostujući open air program Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb. U lipnju su na rasporedu "Rocketman", komedija "Prevarantice" s Anne Hathaway i Rebel Wilson, "Dva lica zakona", nastavke franšiza "X-Man: Dark Phoenix" i "Osvetnici: Završnica" te akcijski triler Anna u režiji Luca Bessona.

Linker
17. travanj 2024 06:02