Lik Christiana Diora utjelovio je dobitnik nagrade Emmy Ben Mendelsohn

 ROGER DO MINH/ Apple TV+ Press
‘The New Look‘

Ovo jedva čekamo! Stiže serija o životu Christiana Diora i njegovom rivalstvu s Coco Chanel

Dugo iščekivana serija kreatora Todda A. Kesslera prati modne dizajnere Christiana Diora, Coco Chanel i njihove suvremenike dok prolaze kroz strahote Drugog svjetskog rata.

Inspirirana istinitim događajima i snimljena isključivo u Parizu nova igrana serija „The New Look”, koju mnogi već sad s nestrpljenjem iščekuju, prati modne dizajnere Christiana Diora, Coco Chanel i njihove suvremenike dok prolaze kroz strahote Drugog svjetskog rata i razvijaju novi modni izričaj. Christian Dior bio je jedan od najvećih dizajnera u povijesti mode, a prvu kolekciju javnosti je predstavio 1947. godine. Poznata novinarka Carmel Snow prozvala ju je ‘novim izgledom‘ (new look), zbog čega i serija nosi taj naziv. Bio je to povratak mode na velika vrata nakon katastrofalnih posljedica rata.

Serija ima deset epizoda, a prve tri stižu na streaming platformu Apple TV+ na Valentinovo iduće godine, nakon čega će ostalih sedam epizoda izlaziti po jedna svake srijede sve do 3. travnja. Trailer još nije stigao, ali je Apple TV objavio prve kadrove serije.

image

Ulogu Catherine Dior dobila je Maisie Williams

ROGER DO MINH/Apple TV+ Press

Radnja je smještena u vrijeme nacističke okupacije Pariza, a u fokusu je ključni trenutak u modnoj povijesti kada je Christian Dior vratio francuski grad i ostatak svijeta u život razvijajući svoje modne kreacije. Međutim, Dior svojim revolucionarnim dizajnima paralelno dovodi u opasnost vladavinu najpoznatije svjetske modne dizajnerice – Coco Chanel koja je bila velika protivnica njegovog rada. U davnim intervjuima je rekla kako je Dior svojom prvom kolekcijom ‘‘vratio žene u 19. stoljeće‘‘, te da žene u njegovim kreacijama izgledaju kao ‘‘stare fotelje s navlakama‘‘. Osim rivalstva s Coco ova dinamična saga prati i Diorove odnose s ‘opakim konkurentima‘ kao što su Pierre Balmain, Cristóbal Balenciaga i drugi.

image

John Malkovich kao francuski dizajner Lucien Lelong

ROGER DO MINH/ Apple TV+ Press
image

Juliette Binoche kao Coco Chanel i Claes Bang kao Spatz

ROGER DO MINH/Apple TV+ Press

Povijesnu dramu napisao je, producirao i režirao Tod A. Kessler, a Lorenzo di Bonaventura i Mark Baker također su na seriji sudjelovali kao izvršni producenti. Lik Christiana Diora utjelovio je dobitnik nagrade Emmy Ben Mendelsohn, dok je ulogu Coco Chanel dobila oskarovka Juliette Binoche. Tu su i Maisie Williams kao Catherine Dior, John Malkovich kao Lucien Lelong, Emily Mortimer kao Elsa Lombardi i Claes Bang kao Spatz. Kroz seriju će se provlačiti popularne pjesme s početka 20. stoljeća koje će prepjevati umjetnici među kojima su Bleachers, Florence Welch, Lana Del Rey, Matty Healy of The 1975, Beabadoobee, Nick Cave, Perfume Genius i drugi, a za osmišljavanje ove upečatljive glazbene pozadine zaslužan je dobitnik nagrade Grammy Jack Antonoff.

image

Emily Mortimer(desno) glumi Elsu Lombardi, prijateljicu i suradnicu Coco Chanel

ROGER DO MINH/ Apple TV+ Press

Linker
22. travanj 2024 15:14