Glazbena poslastica!

Otvorenje Sea Stara dugo će se pamtiti: Kalush Orchestra i Senidah oduševili, kao i Konstrakta koja je ‘zarepala‘ s Vojkom V

Prvi veliki festival u Hrvatskoj započeo je sinoć u umaškoj laguni Stella Maris. Čak 19.000 posjetitelja iz više od 40 zemalja uživalo je rijetko viđenom pozitivnom energijom i euforijom.

Bilo da je u pitanju prvi solo koncert Konstrakte (a time i prvo koncertno izvođenje pjesme In Corpore Sano), njezino repanje u Zovi čovika s Vojkom V, energičan nastup Eurovizijskih pobjednika KALUSH Orchestra, koji su zapalili publiku pobjedničkom pjesmom Stefania, maestralni hit setovi Meduze, Topica, Adiel, Tijane i Insolate ili vrhunski hip hop / trap masterclass u režiji legendarnih Onyxa, Senidah, Kukusa, Stoke i Smoke Mardeljana prva noć Sea Stara donijela je nebrojene vrhunce i ispisala festivalsku povijest ovih prostora.

image

Kalush Orchestra

GORAN SEBELIC CROPIX
image

Kalush Orchestra

GORAN SEBELIC CROPIX

Na koju god stranu Stella Marisa da se krenulo, prema glavnoj Tesla pozornici, technom obojenoj Nautilus Areni, naelektriziranoj Electric Waves sceni ili najglasnijem Silent Octopusu festivalski prostor bio je ispunjen generacijom koja je jedva dočekala ponovo se okupiti.

image

Kalush Orchestra

JELENA IVANOVIć
image

Senidah

JELENA IVANOVIć

Doslovno trčanje mnogih prema ulazima, nakon što su preuzeli festivalsku narukvicu, najbolje pokazuje s koliko želje su ponovo htjeli biti dio ogromne festivalske zajednice.

image

Vojko V. i Konstrakta

GORAN SEBELIC CROPIX
image

Senidah

GORAN SEBELIC CROPIX

Čitajte i: Konstrakta zagonetno o pranju ruku na sceni: ‘To je ono što pokušavam izbjeći da kažem‘

U moru izuzetnih emocija, jedan od najupečatljivijih momenata svakako je bio izlazak na Glavnu pozornicu mladog bračnog para, Ruskinje Marie i Ukrajinca Ilije koji su se prošlog tjedna vjenčali u Crnoj Gori i koji su bili posebni gosti festivala.

image

Konstrakta.

GORAN SEBELIC CROPIX

Vrata Sea Stara večeras će se ponovo otvoriti u 19:00. Program na Tesla pozornici započet će u 20:00 Ne-No DJ, nakon kojeg slijede omiljeni Buč Kesidi u 21:40, headlineri Dubioza Kolektiv u 22:50, Farrago u 00:30, dok će zadnja dva seta pripasti apsolutnom vrhu svjetske techno scene. Velika Amelie Lens svoj će nastup započeti u 02:00, a Umek će preuzeti pult od 04:00 do 06:00. Obližnju Nautilus Arenu u potpunosti će osvojiti regionalna trap reprezentacija. U 20:00 počinje Rasheed, u 21:00 Alokin, 22:05 Tam, a u 22:40 Muha. Trio Buntai na scenu se penje u 23:15, z++ u 00:20, Mimi Mercedez u 01:25, Bore Balboa i Grše u 02:30, a 30Zona u 03:35.

image

Konstrakta.

GORAN SEBELIC CROPIX
image

Kalush Orchestra

GORAN SEBELIC CROPIX
image

Sea Star Festival

GORAN SEBELIC CROPIX

Program će zatvoriti Trapless ekipa koja nastupa od 04:40. Electric Waves pozornicu će od 22:00, pa sve do kraja Closing partyja u nedjeljno podne držati DJ-i Marcel, Alex Rannero, Herya, IGZ i Makarun, dok će Silent Octopus svirati od 22:00 do 04:00

Linker
27. rujan 2023 21:25