Jedvačekanje!

Omiljeni sastav se vraća na scenu: Elemental ima novi singl, a poznato je i kada ćemo ih čuti uživo

Dvije godine nakon što su objavili svoj prvi digitalni album, vraćaju se na scenu s novom pjesmom koja podsjeća na važnost bliskosti i dodira.

Dvije godine nakon objave pandemijskog albuma "Ilica", glazbeni sastav Elemental se vraća sa svojom novom poletnom pjesmom "Dvojka" koja donosi pozitivnu energiju i prkosi zimskoj depresiji, a u 2022. godinu ulazi vedro i zaigrano.

Kolektivno nedostajanje bliskosti kamerom je uhvatio dugogodišnji suradnik benda, Kristijan Smok, koji je režirao glazbeni spot. Naime, snimljen u crno-bijeloj tehnici, spot prati dvoje mladih skejtera koji jedre gradom na svojim daskama u potrazi za balansom i bliskošću, s potrebom za dodirima u vremenu distance.

"Lijepo je kad je čovjek samostalan i kad stoji na svojim nogama, kad zna kamo ide i kad radi na sebi, ali je nekako slađe kad imaš nekog tko ti je oslonac i kome si ti oslonac, nekoga tko s tobom može podijeliti dane, bilo da se radi o ljubavnom, prijateljskom, poslovnom, kakvom god odnosu. Sada, više nego ikada nam je kristalno jasno koliko nam treba naše društvo, koliko trebamo jedni druge i koliko nam zapravo nedostaje prisutnost druge osobe. Nadam se da će ljudi pronaći neku svoju definiciju naše Dvojke", komentirala je Mirela Priselac Remi.


S njom se složio i redatelj Kristijan Smok: "U dvoje je sve ljepše, kako život, tako i skateboarding. Drago mi je da smo uspjeli uklopiti skateboarding s ovom pjesmom"

Od svog osnutka 1998., bend je objavio osam studijskih albuma, no "Ilica" je jedini isključivo digitalno objavljen album. Da nije stara vijest, a ni zaboravljena ulica u ruševinama, dokazuju čak četiri nominacije za Porin.

Novim se singlom bend konačno vraća i na pozornicu - Elemental će, uz TBF i plesnu skupinu Atomic Dance Factory, nastupiti na prvom November Fest powered by Galeb u Domu sportova 18. veljače 2022. November Fest u suradnji s Hrvatskim društvom bolesnika s rakom prostate i Europa Donna Hrvatska, svojom kampanjom pod šaljivim sloganom: "Briga o mudima ne čini nas ludima!", potiče na promišljanje o odgovornosti prema vlastitom zdravlju te važnosti prevencije.

Linker
20. travanj 2024 04:47