Kultni hit

Oh Romeo, zašto si Romeo? Trodnevno Valentinovo u Art-kinu donosi najveću ljubavnu priču svih vremena

Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta Valentinovo u Art-kinu slavi se tri dana – 13., 14. i 15. veljače – uz program Kultno kino koji donosi film Romeo i Julija Baza Luhrmanna s Leonardom DiCaprijom i Claire Danes u glavnim ulogama.

Najveća ljubavna priča svih vremena rezervirana je, naravno, za mjesec ljubavi pa program Kultno kino u Art-kinu donosi film Romeo i Julija (1996.), u režiji Baza Luhrmanna, koji ove godine slavi svoju 25. godišnjicu, u glavnim ulogama zablistali su Leonardo DiCaprio i Claire Danes.

Riječ je o drugom dijelu Red curtain trilogije australsko-američkog redatelja Baza Luhrmanna koji je baziran na književnom predlošku, najpoznatijoj ljubavnoj tragediji nastaloj iz pera engleskog dramatičara Williama Shakespearea.

image
Plakat za film Romeo i Julija.
PRESS ART-KINO

Poput filmova Priča sa zapadne strane (Robert Wise i Jerome Robbins) i Kineska djevojka (Abel Ferrara), i ovaj je naslov osuvremenjena adaptacija drame, u ovom slučaju smještena u Venice Beach (Kalifornija), no za razliku od spomenutih filmova Romeo i Julija je vjerniji svom predlošku utoliko što se pridržava originalnog dijaloga.

Neobuzdana interpretacija djela

No tu sličnosti staju, a na scenu stupa nekonvencionalna i neobuzdana interpretacija djela koja je zbog svoje izravnosti prikaza jarkog izgaranja mladalačkih osjećaja neke kritičare navela da je nazovu pankerskom. Glavne likove, nesretne ljubavnike utjelovile su ondašnje tinejdžerske zvijezde Claire Danes i Leonardo DiCaprio, a potonji je za svoju ulogu na 47. Berlinaleu nagrađen Srebrnim medvjedom za najboljeg glumca.

image
Leonardo DiCaprio tumači lik Romea.
Press Art-kino

Da bi svi zaljubljenici u film i ljubav, uz postojeće mjere, stali u kino, film se prikazuje tri puta: 13. veljače u 17 sati, 14. veljače u 19 sati i 15. veljače u 20 sati.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr. više informacija na stranici Art-kina.

Linker
15. kolovoz 2022 18:39