FILMSKA PREMIJERA

Održana je premijera napetog krimića: Stigli su Jelena Perčin, Borko Perić, Slavko Sobin...

Glumačka elita okupila se na svečanoj premijeri filma "Smrt djevojčice sa žigicama" redatelja Gorana Kulenovića u Zagrebu.

Svečanom premijerom u kinu Cineplexx City Center One East započela je kinodistribucija kriminalističkog filma "Smrt djevojčice sa žigicama“ redatelja Gorana Kulenovića. Snimljen je na Rabu, a izazvao je veliki interes gledatelja na festivalima u Puli, Sarajevu i Rabu, gdje je bio prikazan. Filmska priča temelji se na istoimenom hit romanu Zorana Ferića, koji s Goranom Kulenovićem potpisuje scenarij ovog uzbudljivog krimića o ubojstvu lokalne prostitutke na jadranskom otoku.

image

Borko Perić i Luka Petrušić

VEDRAN PETEH CROPIX

"Kao autor sam odrastao na žanrovskom filmu za kojeg smatram da je obično zabavniji i napetiji za gledanje, a da - ako je vrhunski napravljen - ne mora biti ništa manje ‘dubok‘ ili slojevit od nekog art filma, odnosno nekog filma koji nema tako čvrstu narativnu strukturu. Zato mi je bilo bitno da ‘Smrt djevojčice sa žigicama‘ postavimo ponajprije kao žanrovski film, a i Feriću se - na moju sreću - ta ideja odmah dopala“, izjavio je Goran Kulenović.

image

Glumac Slavko Sobin

VEDRAN PETEH CROPIX

Napeta priča filma prati patologa Feru (igra ga Ozren Grabarić), svježe rastavljenog 40-godišnjaka, koji dolazi u otočni grad kako bi prisustvovao sprovodu kćeri svojeg prijatelja iz djetinjstva. Njegov dolazak se poklapa s brojnim čudnim stvarima koje se događaju na otoku: priča se o pojavljivanju ogromnog guštera, a vrhunac je ubojstvo „djevojčice sa žigicama“ – rumunjske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom. Iako nevoljko, Fero uz prijatelja, policijskog inspektora Mungosa (Goran Navojec), biva uvučen u istragu zločina te i sam pokušava razriješiti ubojstvo koje je potreslo otočane.

image

Književnik Zoran Ferić i Goran Kulenović

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Glumica Jelena Lopatić

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Jelena Perčin i Sandra Lončarić

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Ekipa filma "Smrt djevojčice sa žigicama" redatelja Gorana Kulenovića

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Glumica Elma Juković i redatelj Goran Kulenović

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Glumci Borko Perić i Goran Navojec

PRESS
image

Glavnu ulogu u filmu igra Ozren Grabarić

PRESS

Glumački ansambl predvodi Ozren Grabarić, a uz njega u filmu glume Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer, Iva Babić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Sanja Milardović, Elma Juković, Admir Šehović, Silvio Mumelaš, Dušan Kovačević, Dominik Dolenec, Danijela Evđenić, Martin Stević i Darko Stazić, te Voja Brajović u ulozi pjesnika Bobe.

Linker
15. travanj 2024 19:23