NIJE IM LEGLA

Noćna mora kraljevske obitelji: Svi članovi ignorirali događaj o kojem priča cijeli svijet

Buckinghamska palača nije uspjela svojim kanalima utjecati na prikaz burnih devedesetih godina prošlog stoljeća.

Ako na nešto ne možete utjecati, pravite se da ne postoji i da se nije dogodilo. Tog zlatnog pravila drže se i u Buckinghamskoj palači, pa se nijedan član kraljevske obitelji nije pojavio na premijeri pete sezone Netflixovog serijala "Kruna" koja je održana u Londonu.

image

Glavni glumci: Dominic West, Elizabeth Debicki, Imelda Staunton i Jonathan Pryce

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Peta sezona gledatelje vodi u devedesete godine prošlog stoljeća i prema riječima producenata najkontroverznija je dosad, jer opisuje najturbulentnije i najneugodnije godine u dugoj vladavini Elizabete II.

image

Elizabeth Debicki sa svojim filmskim sinovima, malim glumcima Teddyjem Hawleyjem i Timotheejem Samborom

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Cijelo desetljeće o kojem je riječ bilo je posebno burno za kraljicu, s mnogo incidenata i drame, pa je čak i sama Elizabeta II. 1992. godinu prozvala godinom užasa, "annus horribilis". U tom razdoblju svjedočila je raspadu braka svoje djece - pucanju svih intimnih veza i razdvajanju princa Andrewa i Sarah Ferguson, princa Charlesa i Lady Diane ali i princeze Anne i Marka Phillipsa.

image

Glumica Elizabeth Debicki u Diorovoj večernjoj haljini

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Osim toga, u dvorcu Windsor izbio je požar koji ga je poharao, zbog čega je kraljica morala otvoriti Buckinghamsku palaču za javnost kako bi pomogla u financiranju obnove Windsora.

image

Elizabeth Debicki i Dominic West igraju Lady Dianu i princa Charlesa

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

Fanovi dramske serije već su navikli na stalne promjene glumačke postave u serijalu, koje odražavaju starenje članova kraljevske obitelji kroz desetljeća. U petoj sezoni kraljicu Elizabetu II. tako glumi Imelda Staunton, dok se u ulozi princa Phillipa pojavljuje Jonathan Pryce. Princa Charlesa i princezu Dianu utjelovljuju, pak, Dominic West i Elizabeth Debicki.

image

Dominic West sa suprugom Catherine, te djecom Dorom, Senanom, Francisom i Christabel

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK

A posebno je zanimljivo da mladog princa Williama u tinejdžerskim godinama igra Westov biološki sin Senan West koji je tom ulogom debitirao u svijetu glume.

image

Ekipa pete sezone ‘Krune‘: Jonny Lee Miller, James Murray, Senan West, Dominic West, Elizabeth Debicki, Peter Morgan, Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Ted Sarandos, Lesley Manville, Olivia Williams, Claudia Harrison i Marcia Warren

JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK
image

Dominic West sa sinom Senanom i suprugom Catherine

SHUTTERSTOCK
image

Glumica Gillian Anderson podržala je kolege iz pete sezone

SHUTTERSTOCK
Linker
20. ožujak 2024 17:48