SLAVLJE NA BAČVICAMA

Nima Splita do Splita! Slobodna Dalmacija za 79. rođendan feštala u društvu brojnih uglednika

Od svog osnutka splitska je dnevna novina bila i ostala neizostavni dio i simbol dalmatinskog identiteta, a na prigodnoj svečanosti najzaslužnijima su dodijeljene godišnje nagrade Slobodne Dalmacije.

Sve je počelo davne u 1943. u štalici na Mosoru, a tijekom proteklih 79 godina Slobodna Dalmacija je postala sastavni dio dalmatinskog identiteta.

image

Davor Filipović, Sandra Lapenda Lemo, Sandra Barcot, Tomislav Šuta

JOSKO PONOS CROPIX

Prepoznali su to mnogi okupljeni koje Slobodna svakidnevno informira, educira i zabavlja: među njima župan Blaženko Boban i njegov zamjenik Stipe Čogelja, zatim ravnatelj KBC-a Julije Meštrović, naš proslavljeni alpinist Stipe Božić, znanstvenik Dragan Primorac, nogometaš Dario Melnjak, ministar Davor Filipović, glazbeni magovi Tonči Huljić sa suprugom Vjekoslavom, glumica Ana Gruica Uglešić sa suprugom Boranom Uglešićem...

image

Tonči i Vjekoslava Huljić

JOSKO PONOS CROPIX

Slavlje na Bačvicama nije moglo proći niti bez političara i gospodarstvenika Željka Keruma i njegove supruge Fani, a održano je u hotelu Briig.

image

Fani i Željko Kerum

JOSKO PONOS CROPIX

Prije fešte koja je potrajala do ponoći dodijeljene su godišnje nagrade Slobodne Dalmacije, a dobitnicima je čestitala glavna urednica Sandra Lapenda Lemo sa svojim timom.

image

Dobitnici nagrada: Vida Šimat, Edvin Dragičević, Siniša Novković, Nelli Manuilenko, Dragan Primorac, Katarina Marić Banje i Joško Marušić

SASA BURIC CROPIX

Laureati iz područja umjetnosti su operna prvakinja Nelli Manuilenko kojoj je dodijeljena Nagrada za životno djelo, te glumac i redatelj Siniša Novković koji je okrunjen nagradom Jure Kaštelan.

image

Ivo Amulić i Pero Kozomara

JOSKO PONOS CROPIX

Prepoznat je rad u znanosti Dragana Primorca koji je dobio nagradu Frane Bulić, te prof. Vide Šimat dobitnice nagrade Kruno Prijatelj.

image

Ana Gruica Uglešić i Boran Uglešić

SASA BURIC CROPIX

Novinarsku nagradu Miljenko Smoje dobila je Katarina Marić Banje za niz tekstova o zločinima u kriminalnom miljeu, te radu socijalnoga i pravnoga sustava, a karikaturist Joško Maruliću koji je oplemenio bezbroj stranica i naslovnica Slobodne osvojio je nagradu za životno djelo Joško Kulušić.

image

Joško Markić sa suprugom Leandrom

JOSKO PONOS CROPIX
image

Nelli Manuilenko

JOSKO PONOS CROPIX
image

Edita Lucić Jelić

JOSKO PONOS CROPIX
image

Julije Mestrović

JOSKO PONOS CROPIX
image

Marko Pecotić i supruga

JOSKO PONOS CROPIX
image

Joško Marušić, Dragan Primorac, Matko Marušić

JOSKO PONOS CROPIX
Linker
02. travanj 2024 05:34