Ana Cindrić
insomnia

Mlada pjevačica Miach predstavila je album prvijenac, ali i novu pjesmu s Gršom

Trenutačno jedna od “it” djevojaka nove generacije domaće glazbene scene, nominirana je za Porina u kategoriji "novog izvođača", a sada je predstavila prvi album "Insomnia".

Trenutačno jedna od “it” djevojaka nove generacije domaće glazbene scene, nominirana je za Porina u kategoriji "novog izvođača", a sada je predstavila prvi album "Insomnia".

Nakon što se široj javnosti predstavila kroz hit-singlove “NLO” (ft. Hiljson Mandela) i “SMS”, kojima je osvojila i publiku i radijski eter, zagrebačka glazbenica i autorica Miach objavit će debitantski studijski album. Album nosi naziv “Insomnia” i sadrži deset autorskih pjesmama, među kojima je i novopredstavljeni singl “Led”, koji je nastao u suradnji s jednim od vodećih domaćih rap imena nove generacije – Gršom. Singl “Led” izdvaja se kao upbeat pop pjesma inspirirana eurodance žanrom

“Uvijek mi je drago surađivati s talentiranim glazbenicima kao što je Grše, i još ljepše kada ti je ta osoba prijatelj, tako da je to meni bila još jedna super suradnja”. Prateći videospot redateljski potpisuju Luka Matković i Ana Cindrić, a jedna od lokacija snimanja bilo je i klizalište zagrebačkog Velesajma.

Dobitnica nagrade Cesarica Hit listopada 2022. za već spomenuti singl "NLO", na svom albumu prvijencu donosi kreativan spoj pop, house i r’n’b žanrova, za koje otkriva da su joj i osobno najdraži. “Stvarno sam dala cijelu sebe u izradu ovog albuma i nadam se da će se slušateljima svidjeti" ističe Miach, koja je ove godine bila nominirana za glazbenu nagradu Porin, u kategoriji “Novi izvođač”.

image

Miach je ove godine nominirana za glazbenu nagradu Porin

Ana Cindrić

Sastavljen od deset autorskih pjesama, album “Insomnia” nosi prepoznatljiv produkcijski potpis Mihovila Šoštarića Lockrooma, koji u posljednjih nekoliko godina ostvaruje značajan utjecaj na domaćoj glazbenoj sceni. U kreiranju ovog glazbenog mozaika sudjelovala je i nekolicina dobro poznatih imena nove generacije, kao što je sve zamjećenija r’n’b izvođačica Jymenik u pjesmi “Tume” te mladi reperi koji sve više plijene pažnju publike, Baks i Peki u pjesmi “Dance”. Splitska producentica Ediba dala je svoj doprinos pjesmi “Tvoje je”, kao i gitarist Jan Jakovljev koji supotpisuje glazbu i tekst na pojedinim pjesmama.

Od svog prvog nastupa na festivalu Lil Drito u rujnu 2022. godine do danas, Miach se svojim jedinstvenim spojem glazbenog, modnog i vizualnog izričaja kroz godinu dana oblikovala u jednu od vodećih “it” djevojaka nove generacije domaće glazbene scene. Uz spomenute singlove “NLO” i “SMS” koji su ostvarili milijunske brojke streamova i Youtube pregleda, iza sebe ima i zamijećeno EP izdanje “Između nas”, kao i nekolicinu istaknutih festivalskih nastupa, među kojima su Drito iz Boćarskog, Zagreb Beer Fest i Sea Star Festival.

image

Album “Insomnia” je od 21. studenog dostupan na svim digitalnim glazbenim platformama

ANA CINDRIć

O objavi prvijenca i daljnjim planovima, Miach otkriva: “U narednim mjesecima slijedi daljnji rad na novoj muzici, neke suradnje, a bit će i nastupa. No uz objavu albuma, ono zbog čega sam apsolutno najviše uzbuđena je moj prvi ikada solo koncert koji će se na proljeće sljedeće godine održati u Tvornici kulture i tome se stvarno jako veselim”.

Album “Insomnia” je od 21. studenog dostupan na svim digitalnim glazbenim platformama, u izdanju diskografske kuće yem.

Linker
30. travanj 2024 12:44