Neuništiv!

Mick Jagger proslavio 80. rođendan s djecom, zaručnicom, bendom i - bivšom ženom

Iako je kroz godine malo korigirao slavnu devizu „sex and drugs and rock‘n‘roll”, sve je na velikoj Mickovoj rođendanskoj proslavi prštalo od rokerskog glamura, a on je još jednom pokazao da je potpuno jedinstvena pojava u svijetu rocka.

Neuništivi Mick Jagger nije se odrekao rokerskog stila života ni za 80. rođendan koji je proslavio bučno u popularnom londonskom noćnom klubu Embargo Republica u Chelseaju. Iako je kroz godine malo korigirao slavnu devizu „sex and drugs and rock‘n‘roll”, sve je na velikoj rođendanskoj proslavi prštalo od rokerskog glamura, a frontman Rolling Stonesa uživao je u društvu drugih glazbenih legendi, djece, zaručnice, raznoraznih celebrityja i očito najdraže bivše partnerice, 67-godišnje Jerry Hall, koja je privukla puno pozornosti, objavio je Daily Mail.

Najdraži gosti

Nekadašnji top model i Jagger zajedno su proveli 23 godine i dobili četvero djece, a svojom su vezom punili novinske stupce u početku, kad je Jerry ostavila glazbenika Bryana Ferryja da bi otišla s nestašnim Mickom, vjenčanjem na Baliju 1990. i prekidom devet godina kasnije. Ipak, nesuglasice su nadvladali, pa je i Jerry došla na tulum, elegantna u dugačkoj smeđoj haljini koju je „podigla” velikim šalom karamel boje. Bila je u blizini i njihova kći, 31-godišnja manekenka i dizajnerica Georgia May Jager, atraktivna u kratkoj crvenoj haljini s resicama i kratkoj kožnoj jakni. Tatinu veliku proslavu nije propustila ni njezina 39-godišnja sestra Elizabeth Jagger, aktivistica i model, kao ni najstarije rokerova kći, 51-godišnja Jade Jagger koju je dobio u braku s Biancom Jagger. Ona je s tuluma otišla ruku pod ruku s frontmanom Primal Screama, Bobbyjem Gillespiejem.

image

Jerry Hall i Mick Jagger zajedno su proveli 23 godine

JUSTINPALMER_LDN/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image

Georgia May Jagger imala je od koga naučiti što je rokerski šik

JUSTINPALMER_LDN/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Jedinstvena pojava

Balerina Melanie Hamrick, Jaggerova zaručnica i majka njegovog najmlađeg djeteta, sedmogodišnjeg sina Deverauxa Octaviana Basila, na party je došepala s ortopedskim pomagalom na nozi. Nije objavljeno kako se 36-godišnjakinja ozlijedila, no ozljeda je nije spriječila da dođe partijati i odjene prozirnu čipkastu haljinu. I slavljenik Mick, koji ponosno nisu titulu sir koju mu je prije 20 godina dodijelila kraljica Elizabeta II za doprinos popularnoj glazbi, potrudio se oko outfita. I dalje besprijekorne linije, izgledao je vrlo uglađeno u tamnozelenom odijelu ispod kojeg je odjenuo crnu satensku košulju s bijelim točkicama. Oko vrata je nehajno stavio lagani šal. Bio je dobro raspoložen, osmjehivao se i mahao okupljenim predstavnicima medija. Da je potpuno jedinstvena pojava u svijetu rocka, Jagger je dokazao bezbroj puta, posljednji puta 2019. kada se vratio na koncertnu turneju samo dva mjeseca nakon što mu je operacijom zamijenjen srčani zalisak. Dosta govori i podatak da je zabavu napustio oko tri sata ujutro.

image

Mickova zaručnica Melanie Hamrick došla je s ortopedskim pomagalom na desnoj nozi

TOT/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
image

Roker Lenny Kravitz došao je slaviti u čast svog velikog uzora

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Genij rocka

Pored mlađeg brata Chrisa, Micka je za rođendan došao podržati i „ratni drug” iz Stonesa, basist Ronnie Wood s 31 godinu mlađom suprugom Saly Humphreys Wood, a dugački popis poznatih „otežali” su rocker Lenny Kravitz i holivudska zvijezda Leonardo DiCaprio koji se i ovom prilikom pojavio lica skrivenog ispod šilterice.

Popis uzvanika upotpunili su modna kreatorica Stella McCartney, redatelj Baz Luhrmann, markiza od Batha Emma Weymouth, dizajnerica Daphne Guinness i drugi. Legendarni „rolling stone” Keith Richards nije došao, ali je objavio čestitku na društvenim mrežama: „Možemo još dugo ovo govoriti jedan drugome: Sretan rođendan, Mick. S ljubavlju, Keith.” Šaleći se na račun toga što je jednu godinu mlađi, dodao je: „I nazovi me, reci mi kakav je to osjećaj.”

Čestitke su uputili i mnogi drugi glazbenici, primjerice, Sean Lennon, Nile Rodgers, Roger Daltrey, Bob Geldof... „Prvi puta sam vidio nastup Stonesa 1964. Bio sam oduševljen tada i sada, dugujem cijeli svoj život, stavove, ambicije, ukuse i još mnogo toga tom blaženom smrdljivom prosvjetljenju. I sada želim zahvaliti ovom 80-godišnjem geniju na svemu tome”, napisao je sir Bob.

Linker
04. travanj 2024 14:33