Press / Sam Baker
Oaza drum'n'bassa

Membrain Festival: Jedinstveni glazbeni doživljaj ovoga vikenda na Martinska Šibenik

U petak 7. kolovoza u uvali Martinska kreće Membrain festival na kojem će u dva dana više od 25 DJ-eva iz Europe, regije i Hrvatske prezentirati najaktualnije trendove na svjetskoj bass sceni.

Festival elektroničke glazbe Membrain koji se petu godinu za redom održava u Šibeniku počinje sutra, 7. kolovoza na jedinstvenoj festivalskoj lokaciji - rt i kamp Martinska. Iako u nešto skromnijem izdanju nego proteklih godina, zbog epidemije koronavirusa, Membrain i ovog ljeta u srce Dalmacije donosi jedinstven i bogat glazbeni doživljaj.

Tako će se u dva dana programa na bini izmijeniti preko 25 DJ-eva iz Europe, regije i Hrvatske, koji će prezentirati najaktualnije trendove na svjetskoj bass sceni.

"Membrain je zaista jedinstven glazbeni festival ove godine, jer ako pogledamo izvođače, na Membrainu je gotovo 90% stranih imena; iz Engleske, Nizozemske, Njemačke… što je zaista rijetkost u odnosu na lineup drugih festivala. Uspjeli smo tako nešto gotovo nezamislivo za ovu godinu i drago nam je što ćemo publici i ovaj put pružiti jedno nesvakidašnje glazbeno iskustvo“, poručuju iz organizacije Membraina.

Promo
Na festivalu nastupa više od 25 DJ-eva iz Hrvatske i svijeta.

Membrain Festival od početka ima za cilj kombinaciju atmosfere iz europskih glazbenih prijestolnica i ugodne mediteranske klime što daje savršenu sinergiju i doživljaj koji je sve više prepoznat od domaće i strane publike. DLR, Presha, Mako, Paragon, Threshold, Sepia, Hypo… samo su neka od imena koja će za vikend u Šibeniku imati jedne od svojih rijetkih inozemnih nastupa ove godine.

Press / Sam Baker

Kao i dosadašnji događaji na Martinskoj u organizaciji Pozitivnog ritma kao voditelja lokacije, i Membrain Festival osigurat će svim posjetiteljima sigurno i bezbrižno uživanje u glazbenom programu. Lokacija Martinka Šibenik ovog se ljeta pokazala kao COVID Safe zona i rijetka je festivalska oaza u Hrvatskoj, a i šire.

Promo

Program Membrain Festivala oba dana trajat će od 18 do 06 sati, a podrška za organizaciju i nastavak rada prikupljat će se na ulazu u vidu festivalskih ulaznica koje će iznositi 100 kuna za jedan ili 200 kuna za oba dana uz mogućnost besplatnog kampiranja. Posebno festivalsko iskustvo donosi i kružna brodska linija broda Avalon koja tijekom cijelog dana svim posjetiteljima pruža jedinstvenu vožnju od Šibenske rive do pristaništa na Martinskoj.

Vozni red broda Avalon, 2020.

Membrain Festival realizira se kroz Driftkikker Productions iz Nizozemske u suradnji sa šibenskom PARK organizacijom, dugogodišnjim akterom na lokalnoj kulturnoj sceni, koja je tijekom desetljeća aktivnog rada u Šibeniku ugostila preko 150 izvođača iz Hrvatske, Europe i svijeta te pokrenula prepoznatljive glazbene brendove Kulturaljka, Regius Festival, Membrain Festival te serijal rock koncerata na otoku Murteru - Više Rock 'n Rolla na Obali Mora.

Pročitajte i:

Zbog lošeg vremena: Koncert Josipe Lisac u Šibeniku pomaknut s utorka, na petak 7. kolovoza

Ljeto u Tehničkom se nastavlja: Bogat program u kolovozu garantira zabavu onima koji ostaju u metropoli

Nipplepeople i Ida Prester udružili snage: Jedan od rijetkih nastupa u metropoli zakazan je u MSU

Covid safe zona zabave: Nema predaje na Martinskoj! I ovo ljeto se pleše, ali uz prilagođene uvjete

Linker
24. travanj 2024 23:17