Petar Grašo i Nina Badrić izveli su svoj hit ”Nemoj” za koji su dobili i Zlatni Studio 

 RONALD GORSIC CROPIX
sjajna večer

Kakav spektakl: Ovo su dobitnici najveće hrvatske medijske nagrade Zlatni Studio

Nakon što su čitatelji Jutarnjeg glasali gotovo milijun puta, saznali smo tko su zvijezde odnosno 21 dobitnik prestižne nagrade koje se dodjeljuju u pet kategorija: film, televizija, kazalište, glazba i radio.

Nakon što su čitatelji Jutarnjeg glasali gotovo milijun puta, saznali smo tko su zvijezde odnosno 21 dobitnik prestižne nagrade koje se dodjeljuju u pet kategorija: film, televizija, kazalište, glazba i radio.

U spektakularnoj večeri dodjele nagrada Zlatni Studio nije nedostajalo uzbuđenja, emocija, zabave, sjajnih glazbenih nastupa, ali i glamura. Naime, mnogobrojne domaće zvijezde, ali i ugledni gosti nisu propustili dodjelu najveće hrvatske medijske nagrade Zlatni Studio koja je održana uz izravan prijenos na Prvom programu HTV-a iz studija "Anton Marti". Velebna pozornica, sjajni glazbeni brojevi uz vođenje Jelene Glišić i Igora Kovača uz Piku Bodljića (Mario Petreković) i laureati pobrinuli se da je ovo bila doista noć za pamćenje.

image

Let 3 je bio samo jedan od izvođača koji su nastupali

RONALD GORSIC CROPIX
image

Tatjana Matejaš Cameron Tajči je zabavila publiku

RONALD GORSIC CROPIX

Prestižni kipić i laskavu titulu dobilo je 21 pobjednika u pet kategorija, odnosno za film, televiziju, kazalište, glazbu i radio. Prvi dio večeri bio je posvećen filmu. Prva nagrada bila je za glavnu glumicu a osvojila ju je Tihana Lazović za film "Samo kad se smijem". Tihana je u emotivnom govoru istaknula kako nagradu posvećuje Severini i njezinoj borbi za sina, što je gotovo rasplakalo pjevačicu.

image

Najbolja filmska glumica je Tihana Lazovic za film "Samo kad se smijem"

RONALD GORSIC CROPIX

Potom je bilo vrijeme za najboljeg glumca u filmu. Nagradu je osvojio Slavko Sobin za film "Samo kad se smijem", dok je Zlatni Studio za najbolji film otišla filmu "Dnevnik Pauline P." koji je bio i najgledaniji prošle godine.

image

Nagrada za Najbolji film otišla je ekipi Dnevnik Pauline P., a preuzeli su je redatelj Neven Hitrec i mlada glumica Katja Matković

RONALD GORSIC CROPIX

Što se tiče radijske kategorije, najboljim radijskim glasom čitatelji Jutarnjeg lista proglasili su Barbaru Kolar, dok je najbolji radio Radio Sljeme.

image

Nagrada za Najbolji radio glas pripala je Barbara Kolar s Top Radija

RANKO SUVAR CROPIX

Nakon toga došlo je vrijeme na kategoriju kazališta,a prva je bila ona za novo lice u kazalištu i filmu. Nagradu je osvojila Ružica Maurus. Simpatična Ružica kolegicama koje su bile nominirane s njom je poručila "pobijedila sam samo zato jer mi samo uža rodbina broji 78 članova" te tako nasmijala cijeli studio. Najboljom glumicom u kazalištu proglašena je Jelena Miholjević, dok je najbolji glumac Filip Šovagović. Laureat u kategoriji predstave u cjelini je San ivanjske noći HNK Varaždin.

image

Nagrada Novo lice u kazalistu i na filmu otišla je Ružici Maurus za predstavu Gostioničarka

RANKO SUVAR CROPIX

Došlo je vrijeme za Zlatni Studio za životno djelo koje je ove godine dobio legendarni televizijski novinar Goran Milić.

image

Nagradu za životno djelo dobio je Goran Milić

RONALD GORSIC CROPIX

Najboljim TV realitijem četvrti put je proglašen RTL-ov Život na vagi, dok je najbolja TV serije "Šutnja" Dalibora Matanića. Najbolji TV voditelj prema glasačima Jutarnjeg lista je ponovno Zoran Šprajc kojem je ovo sedmi Zlatni Studio.

image

Nagrada za Najbolji TV reality show osvojila je ekipa Života na vagi.Preuzeli su je Vanja Meandžija, Marijana Batinić i Edin Mehmedović

RANKO SUVAR CROPIX

"Sada ih imam više od Petra Graše", našalio se Zoran Šprajc i zahvalio čitateljima i gledateljima. Zlatni Studio za najbolji televizijski zabavni format otišao je u ruke showa "Voice Hrvatska". Najbolja u kategoriji TV novinara/novinarke je Ivana Petrović s Nove TV, dok je najbolja TV emisija "Sretni gradovi" Martine Validžić.

"Ja sam već unaprijed čestitala Andriji Jarku, pa sam sada zbunjena", rekla je iznenađena Martina.

Stiglo je vrijeme za kategoriju glazbe. Najboljim novim licem čitatelji su proglasili sinjskog repera Grše. Pjesma godine je "Nemoj" Petra Graše i Nine Badrić. Prvi put je dodijeljena i nagrada za najbolji spot, a dobili su je Let 3 za Mamu ŠČ. Spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo. Pjevačica godine u oštroj konkurenciji je Severina.

image

Najbolja pjevačica godine prema izboru čitatelja Jutarnjeg lista je Severina

RANKO SUVAR CROPIX

"Nisam mislila doći, ali onda mi je Tomica Petrović rekao: hajde tamo će biti će neki fini ljudi, to je tvoj svijet". I doista pozornica je moj svijet, a ne sudnica. Zahvaljujem svim ljudima koji su glasali. Veliki pljesak za Ninu Badrić, zna ona zašto", rekla je između ostalog Severina koja je nagradu posvetila svojoj mami s kojom je i došla na dodjelu, ali i svim ženama koje se bore.

Najbolji pjevač godine po izboru čitatelja Jutarnjeg lista je Damir Urban koji je rekao kako je mislio da neće pobijediti.

"Kladio sam se s Andrijom Jarkom. On je bio uvjeren da ću osvojiti nagradu, ja nisam. I sada ga moram voditi na ručak, a rekao mi je da može puno pojest", našalio se između ostalog Urban.

image

Damir Urban je najbolji pjevač godine

RANKO SUVAR CROPIX

Nagradu za životno djelo ove godine dobila je legendarna Tereza Kesovija.

image

Tereza Kesovija dobila je nagradu za životno djelo

RONALD GORSIC CROPIX

"Nisam se pripremila. Bilo je nagrada, pokala, medalja svega u mojoj karijeri od 66 godina. Zahvaljujem se Jutarnjem listu i HRT-u što su mi učinili ovu radost, ali i publici i svojoj obitelji. Posebno hvala mojoj prijateljici Gorani Miljević koja mi je toliko pomogla zadnji mjeseci kad su me snašle mnoge nedaće. Hvala ti Goga moja. Od svih nagrada i medalja, ovo sunce mi je najdraže", rekla je dirnuta Tereza.

Zlatni Studio za koncert godine dobio je Gibonni za svoj koncert u zagrebačkoj Areni.

"Da publika nije došla, mogao sam ja svirati sam sebi doma", rekao je slavni glazbenik. Bila je to doista večer puna zabave, smijeha, dobrog raspoloženja i dobre glazbe. I mi jedva čekamo sljedeću godinu i novi Zlatni Studio.

image

Gibonni je slavio u kategoriji najbolji koncert godine

RONALD GORSIC CROPIX
Linker
26. travanj 2024 10:56