Novo mjesto

Judita Franković zna kako se nosi pariški chic! Ovaj modni dodatak nas je oduševio

Ulica, koja je ovih dana mjesto prijepora građana i prometnih stručnjaka, u nedjelju je konačno zatvorena za promet i postala terasa za lokalne kafiće, restorane i dućane.

Ljeto je čini se počelo u Zagrebu, koji je ovaj vikend ugostio niz ljetnih događanja i festivala. Život se vratio u grad, ako je suditi po gužvama na špici, a posebno živopisno bilo je u nedjelju prijepodne na druženju koje je okupilo naše poznate voditeljice, glumice i influencerice. Ljetna modna izdanja u fluoroscentnim bojama, cvjetne uzorke, lepršave volane i poneki statement komad pokazale su Ida Prester, Judita Franković, Lana Gojak i Lucija Lugomer.

image

Lana Gojak

PRESS
image

Lucija Lugomer

PRESS

I dok su se Lucija i Lana odlučile za ljetne haljine lepršavog kroja upotpunjene chic modnim dodacima, Ida Prester odabrala je statement odijelo u vibrantnoj zelenoj nijansi.

image

Ivana Kekin i Ida Prester

PRESS

Glumica Judita Franković poznata po istančanom stilu chic djevojke, za nedjeljno druženje je odabrala jednostavan outfit koji nas je osvojio. Bijelu bluzu i plavu minicu upotpunila je maramom u kosi u istoj indigo plavoj boji. Mali stilski trik učinio je ovu kombinaciju savršenim ljetnim outfitom s dozom pariške neopterećene elegancije.

image

Judita Franković

PRESS

Druženje koje je otvorio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obilježilo je zatvaranje ulice Stara Vlaška za promet, čime je Zagreb dobio još jednu pješačku zonu. Ulica, koja je ovih dana mjesto prijepora građana i prometnih stručnjaka, u nedjelju je konačno zatvorena za promet i postala terasa za lokalne kafiće, restorane i dućane. Prigodno druženje obilježio je niz kreativnih događanja i kombinacija različitih umjetnosti - glazbe, street arta, izlagača obrtnika i raznih rukotvorina.

U Staroj Vlaškoj okupili su se i obrtnici koji su na ukupno sedam štandova predstavili svoje radove – od modnih dodataka i dječjih igračaka do lokalnih rukotvorina na koje posjetitelji nisu mogli ostati imuni.

image

Ivana Kekin, Luka Korlaet, Danijela Dolenec, Tomislav Tomašević

PRESS
image

Vinko Filipić i Sanela Seferagić Filipić

PRESS

Posebnu pažnju privukli su murali. Poznatom umjetniku graffiti scene i partneru kolektiva Graffiti na gradele, Chezu 186, Stara Vlaška postala je inspiracija, te je ulicu pretvorio u oazu umjetnosti i ilustracija. Kako stvarati uličnu umjetnost mladi su mogli naučiti na posebnoj radionici grafita koju je vodila umjetnica Antonija Bačić, a ulicu su krasile i minijaturne instalacije projekta pod nazivom Mali Zagreb. Ta serija sićušnih kompozicija koja je kao jedinstven projekt počela prošle godine sada je zavladala i Starom Vlaškom. Tako postavljene duž ulice, uz rubnike i stepenice, nisu ostavile ravnodušnim posjetitelje Stare Vlaške na kojoj je sjajna atmosfera vlada tijekom cijelog dana, a dobro druženje i “minglanje” u strogom centru grada nastavlja se i kroz poslijepodnevne sate.

Linker
19. travanj 2024 04:28