ŽESTOKA KONKURENCIJA

Izbor za Miss Francuske: Čak dvije Hrvatice u lovu za titulu najljepše žene europske prijestolnice romantike

Dok Donatella studira modu i potječe s Kvarnera, Valerija je rođena u Zagrebu te je studentica treće godine stomatologije. Obje djevojke ponosne su na svoje hrvatske korijene.

Izbor za Miss Francuske održava se u subotu, 11. prosinca, u Caenu, glavnom središtu Normandije, regije na zapadnoj obali Francuske. Zanimljiva je činjenica što se u utrci za krunu nalaze i dvije Hrvatice, prekrasne Valerija Pavelin (24) i Donatella Meden (21).

Mlada Donatella s obitelji živi u Lilleu, gradu na sjeveru Francuske te predstavlja regiju Nord-Pas-de-Calais. Studentica mode na ISG - Institut Luxury Management rođena je u Lilleu, ali su joj roditelji, majka Sanja i otac Hrvoje, porijeklom iz Rijeke. Donatellina starija sestra Luane rođena je u Rijeci, a obje djevojke odmalena s ponosom ističu svoje porijeklo.

Donatella nekoliko puta godišnje posjeti Kvarner, a priča i hrvatski jezik, piše Index.

"Pripreme su zahtjevne i fizički naporne, a traju već mjesec dana. Uživam u svakom trenutku i radujem se velikom finalu", rekla je Donatella za ovaj portal.

Čitajte i: Miss Universe Hrvatske spremna je za svjetski izbor ljepote: Znamo što će nositi

Za razliku od Donatelle, Valerija Pavelin po drugi je put postala Miss svoje pokrajine Azurne obale. Prvi je put titulu Miss Azurne obale osvojila 2016. godine, ali zbog privatnih razloga nije sudjelovala u finalnoj svečanosti.

Prije modelinga, Valerija je bila vrhunska plivačica, no kad je krenula na studij stomatologije u Nici odlučila se posvetiti obrazovanju. Tad je sportsku karijeru zamijenila onom manekenskom.

Valerija je rođena u Zagrebu, a njezina se obitelj na jug Francuske preselila dok je bila beba, također piše Index.

"Porijeklo je dio mene, isto kao i obitelj koja živi u Hrvatskoj, gdje sam ugledala svjetlo dana", rekla je Valerija za ovaj portal.

Čitajte i: Nova Miss Universe Hrvatske: 'Znam da nisam pobiejdila jer sam bila najljepša'

Obje su djevojke favoritkinje na izboru za Miss Francuske, a mi se nadamo da će titula otići u ruke 'domaćoj' djevojci.

Linker
16. travanj 2024 18:15