U New Orleansu

Izabrana je nova Miss Universe, evo kako se plasirala naša predstavnica Arijana

U New Orleansu je izabrana 71.Miss Universe, a pobjednica natjecanja dolazi iz SAD-a!

Nova Miss Universe je Amerikanka R‘Bonney Gabriel, 28-godišnjakinja koja je po struci dizajnerica. Amanda Dudamel iz Venezuele proglašena je prvom pratiljom, a druga pratilja je Andreína Martínez iz Dominikanske Republike.

image

Amerikanka je odnijela titulu Miss Universe

FOTO: PR/MISS UNIVERSE ORGANISATION

Naša predstavnica Arijana Podgajski nije se plasirala u polufinale, no veseli se što je bila dio ove priče.

"Osjećam se super, jedno divno iskustvo koje ću pamtiti. Drago mi je što sam bila dio cijele te priče. Iznenađena sam ulaskom pojedinih zemalja u top 16, također mi je žao što se nijedna od predstavnica zemalja s kojima sam se više zbližila nije plasirala u polufinale, pa nisam imala za koga navijati. Pobjednici čestitam na uspjehu i želim joj nezaboravnu godinu, postati Miss Universe je velika stvar!", rekla je Arijana nakon natjecanja.

image
FOTO: PR/MISS UNIVERSE ORGANISATION
image

Naša predstavnica Arijana Podgajski

FOTO: PR/MISS UNIVERSE ORGANISATION

Žiri koji je odlučivao o novoj Miss Universe kroz preliminarno natjecanje i finale činile su uspješne žene: Big Freedia, Olivia Quido, Emily Austin, Ximena Navarrete, Sweta Patel, Mara Martin, Olivia Jordan, Myrka Dellanos, Wendy Fitzwilliam, Kathleen Ventrella. One su u top 16 izabrale missice Australije, Portorika, Haitija, Dominikanske Republike, Laosa, Južne Afrike, Portugala, Kanade, Perua, Trinidada i Tobaga, Curacaoa, Indije, Venezuele, Španjolske, SAD-a i Kolumbije.

Nakon natjecanja u večernjim haljinama i kupaćim kostimima u top 5 plasirale su se Venezuela, SAD, Portoriko, Curacao i Dominikanska Republika koje su imale prilike odgovarati na pitanja žirija o temama i svjetskoj problematici.

image
FOTO: PR/MISS UNIVERSE ORGANISATION

Pobjednica R‘Bonney kazala je kako uživa u umjetnosti, sportu i putovanjima, a već s 15 godina je znala da će postati modna dizajnerica. Modni dizajn diplomirala je na sveučilištu North Texas, danas ima svoju tvrtku i modni brend tekstila R‘Bonney Nola. Također, dio je neprofitne organizacije Magpies & Peacocks te se zalaže za recikliranje i održivost mode.

Produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe koštala je 8,3 milijuna eura dok je kruna nove missice vrijedna vrtoglavih 5,1 milijuna eura.

image
FOTO: PR/MISS UNIVERSE ORGANISATION
Linker
20. travanj 2024 07:17