POZNATA LICA

Ivan Pažanin, Goran Višnjić, hrvatski olimpijci...Evo tko se sve našao na tribinama 306. izdanja Sinjske alke!

Brojna poznata javna lica prirustvovala su na ovogodišnjem izdanju Sinjske alke na kojoj je kao slavodobitnik pobjedu odnio debitant Mihovil Župa. Goran Višnjić, Janica Kostelić, Ivan Pažanin i mnogi drugi pratili su natjecanje s tribina.

Kao što to obično biva za vrijeme Sinjske alke, gosti i natjecatelji su se okupili od ranoga jutra. Iako je gužva isprva bila vidno manja u odnosu na pretpandemijske godine, popunjeno je više od predviđenih 2500 sjedala.

image
Prva dama Sanja Musić Milanović i predsjednik Zoran Milanović.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Za titulu ovogodišnjeg slavodobitnika natjecalo se 17 alkara-kopljanika, a dječački san je pobjedom sa sedam osvojenih punata ostvario Mihovil Župa iz Košuta, kojem je ovo ujedno bio prvi nastup na Alki.

image
Pobjednik Mihovil Župa.
TOM DUBRAVEC/CROPIX
image
Gordan Jandroković sa suprugom Sonjom.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Čitajte i: Nakon više od dvije godine: Janica Kostelić prvi se puta sa sinom Oskarom pojavila u javnosti

Osim državnog vrha - predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, ovogodišnje natjecanje pratile su brojne javne ličnosti, kao i odnedavni hrvatski olimpijci.

image
Andrej Plenković.
TOM DUBRAVEC/CROPIX
image
Nino Raspudić i supruga Marija Selak Raspudić.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

U publici se našao i Goran Višnjić, domaća, ali i američka filmska zvijezda trenutno najpoznatija po ulozi u američkoj seriji 'Timeless'.

image
Goran Višnjić
TOM DUBRAVEC/CROPIX
image
Zlatni veslač Martin Sinković sa suprugom.

Čitajte i: Ponovno zasjenile supruge: Sanja Musić Milanović i Sonja Jandroković u modnom dvoboju u Sinju

Ovogodišnjem izdanju Sinjske alke prisustvovala je i proslavljena Snježna kraljica Janica Kostelić koja se ovom prilikom prvi puta u javnosti pojavila s dvoipolgodišnjim sinom Oskarom.

image
Janica Kostelić sa sinom.
FOTOGRAFIJE: IVO ČAGALJ/PIXSELL

S tribina su natjecatelje pratili i bodrili i mladi olimpijci Matea Jelić i Toni Kanaet koji su se nedavno vratili iz Tokija, kao i braća Sinković, ali i Mostovac Nino Raspudić sa suprugom, kulinarska TV zvijezda Ivan Pažanin i mnogi drugi.

image
Ivan Pažanin.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Podsjećamo, Sinjska alka koja se održava svake godine u nedjelju u prvoj trećini kolovoza u Sinju, hrvatska je viteška igra kojom Sinjani obilježavaju važan događaj svoje povijesti, kada su se obranili od najezde Osmanlijskog carstva. Od 15. studenoga 2010. upisana je na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

Linker
22. travanj 2024 15:18