75. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Hrvatski glumac na najglamuroznijem crvenom tepihu uz bivšu prvu damu i holivudske velikane

Osječanin Zlatko Burić Kićo, glumac s adresama u Kopenhagenu i Zagrebu, zvijezda je filma ‘Trokut tuge‘ danskog redatelja Rubena Ostlunda u kojem je glavnu ulogu odigrao Woody Harrelson.

Na crvenom tepihu 75. filmskog festivala u Cannesu dočekali smo i prvog hrvatskog glumca. Riječ je o rođenom Osječaninu Zlatku Buriću - Kići (69), jednom od osnivača proslavljene zagrebačke alternativne skupine Kugla glumište, koji posljednjih desetljeća uglavnom živi i radi u Kopenhagenu s povremenim kazališnim i filmskim izletima u Zagreb i Hrvatsku.

image

Zlatko Burić Kićo s producentom Philippeom Boberom i glumicom Iris Berben

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Samozatajni umjetnik u Cannes je stigao s ekipom filma 'Trokut tuge' (Triangle of Sadness), u kojem je redatelj Ruben Ostlund okupio zvjedani glumački ansambl predvođen Woodyjem Harrelsonom, Harrisom Dickinsonom, Charlbi Dean, Hannom Oldenburg, Iris Berben i Oliverom Fordom Daviesom, a među uzvanicima na premijeri bile su pjevačica i glumica Carla Bruni Sarkozy, holivudski velikan Ethan Hawke, top model Victoria Silvsted i brojni drugi.

image

Pjevačica Carla Bruni-Sarkozy

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

'Trokut tuge' je robinzonska priča o potonuću luksuznog kruzera, s kojeg se preživjeli - uključujući i par celebrityja iz svijeta mode - spašavaju na neimenovanom otoku.

Čitajte i: Anđeoski glasovi: Tko su bili gosti iznenađenja na talijanskom vjenčanju Kourtney Kardashian i Travisa Barkera?

Glumačka ekipa je na dnevno snimanje stigla u vrlo ležernom izdanju - u običnim majicama i hlačama, a predstavljanje je svojim skokom začinio Vincent Macaigne, francuski glumac i scenarist, koji je okupljenim fotoreporterima priredio show za pamćenje.

image

Holivuski glumac Ethan Hawke sa suprugom Ryan

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Na crvenom tepihu priča je bila drukčija, pa su se muški članovi ekipe predvođeni Harrelsonom, Dickinsonom i Burićem ispred Velike filmske palače pojavili u obaveznim smokinzima kao što to i propisuje dress code najvećeg filmskog festivala na svijetu, a dame u glamuroznim večernjim haljinama.

image

Filmska ekipa na okupu: Henrik Dorsin, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Jean-Christophe Folly, Iris Berben, Dolly De Leon, Sunnyi Melles i Zlatko Burić Kićo

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Zlatko Burić Kićo svjetsku slavu je stekao ulogom srpskog narkobossa Mileta u danskoj filmskoj trilogiji 'Pusher', koja je doživjela i svoj britanski remake, ponovno s Burićem u ulozi brutalnog kralja podzemlja, a u domaćoj produkciji zadnje smo ga gledali u TV serijalu 'Šutnja' redatelja Dalibora Matanića.

image

Pogibeljni skok francuskog glumca Vincenta Macaignea obilježio je predstavljanje ekipe filma 'Trokut tuge' u Cannesu

DGP/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
Linker
16. travanj 2024 02:30