Opet na bini

Hana Huljić Grašo blistala u bijeloj haljini na pozornici u Splitu, ali bez supruga u publici

Lijepa pjevačica zajedno s ocem otvorila je Melodije Jadrana.

Melodije Jadrana jučer su svečano otvorene u Galeriji Meštrović u Splitu velikim koncertom Tončija Huljića. Huljić je najprije izveo Misu Mediterana, prvu pop misu na svijetu, koju je skladao s kćeri Hanom koja mu se kao solistica pridružila na večerašnjoj izvedbi. Hana Huljić Grašo je nastupila u lijepoj ljetnoj bijelog haljini te svojim izvedbom i pojavom privlačila svu pozornost.

image


SASA BURIC CROPIX
image


SASA BURIC CROPIX

Osim Hane Huljić, solo dionice izvodili su Lorena Bućan i Karlo Vudrić, a u izvedbi su sudjelovali i Gospel zbor Mihovil te veliki orkestar pod ravnanjem maestra Jure Bučevića.

image

Hana Huljić Grašo, Karlo Vudrić, Lorena Bućan.

SASA BURIC CROPIX

„Ovo je bio poseban program jer inače ne miješam crossover i misu, ali današnja večer je posebna – počele su Melodije Jadrana u predivnoj Galeriji Meštrović, posebnom ambijentu u koji ova muzika doista pripada“, rekao je Tonči Huljić netom nakon izvedbe. Veliku pažnju osim samog Tončija izazvala je i njegova kći Hana. „Ovakve projekte zbilja volim raditi, uživala sam jednako kao i prvi put, a imala sam i jednaku tremu kao i prvi put. Nadam se da će ovaj projekt živjeti i dalje“, rekla je Hana Huljić Grašo.

image
SASA STOJANOVIC SAPA
image
SASA STOJANOVIC SAPA

Nakon Mise Mediterana, Huljić je u nastavku večeri u posebnim obradama za orkestar i zbor izveo svoje najveće hitove: „Marija Magdalena“, „Suze biserne“, „Ako te pitaju“, „Providenca“, „Ja san rojen da mi bude lipo“, a publika mu se pridružila i na bisu u izvedbi hita „Dvaput san umra“. Publika je Huljića još jednom pozivala na bis, za koji je izveo dio Mise Mediterana i tako zaokružio prvu večer.

image
SASA STOJANOVIC SAPA

U subotu od 21 sat Galeriju Meštrović napunit će zvuci TBF-a, koji priprema posebni, akustični koncert „Splitski đir“, s najvećim hitovima u novim obradama. Velika završnica ovog glazbenog spektakla, koji se već prve večeri pokazao kao veličanstvena glazbena revija, bit će u nedjelju, 25. lipnja od 21.10 sati u Galeriji Meštrović, kada je na rasporedu Večer novih pjesama – „Hit ljeta“, u kojem će svoje pjesme predstaviti vodeća imena domaće glazbene scene. Posljednja večer Melodija Jadrana moći će se pratiti u prijenosu uživo na prvome programu Hrvatske radiotelevizije.

Linker
23. travanj 2024 10:06