Promo
tradicija se nastavlja

Gornji grad u blagdanskom ruhu: I ove godine uživamo na Adventu kod Matoša

Najčarobnije doba godine počinje i na jednoj od najpoznatijih zagrebačkih lokacija. Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, na dijelu šetnice na kojem vječno sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša, postaje božićna priča s romantičnom atmosferom, mirisima i okusima tradicionalnih blagdanskih jela, ali i mjesto vrhunske zabave.

Lokacija s najljepšim pogledom na Zagreb oblači svoje blagdansko ruho 29. studenog. Na svakom koraku Adventa kod Matoša posjetitelji će uživati u scenografiji koja podsjeća na dobra stara vremena i topli ugođaj adventa s prve polovice 20. stoljeća.

Treće izdanje Adventa kod Matoša, nastavlja tradiciju, ali nudi i novitete. Mirisi su sigurno nešto što ćemo prvo uočiti jer se na šetnici nalazi 14 adventskih kućica sa street food ponudom. U ponudi su tradicionalna hrvatska zimska jela, ali na moderan način poput raclette sarme, mesnog čipsa, vegetarijanskih ličkih pola i pečenog jegera te specijaliteti iz cijelog svijeta kao što su švedski i norveški vafli uz koje se pije skandinavski glogg ili pak topla jabukovača s votkom.

Promo

Promo

Nezaobilazne su i kobasice domaćih proizvođača, s raznim umacima i dodatcima. Zimski provod će trajati sve do 7. siječnja i upotpunit će ga glazbeni nastupi izvođača Belfast Food, Kuzma & Shaka Zulu, Techno Vikinzi i brojni drugi urbani bendovi i DJ-evi. Drugi dan Božića, 26. prosinca, najavili su glazbeno ludilo, bend iznenađenja koji hrvatskom glazbenom scenom vlada već 20 godina.

Promo

Promo

Kod Matoša možete dočekati i Novu godinu u društvu kabaretskog benda Stampedo s Ivankom Mazurkijević. Na otvorenju, 29. studenog, posjetitelje dočekuje bend C.U.R.E sastavljen od četiri djevojke koje su multi instrumentalistice, a na kreativan način sviraju svoje aranžmane pop, rock i jazz repertoara. Advent kod Matoša pobrinuo se i za naše Instagram feedove pa nudi fotogenične instalacije prozora koji gleda na Zagreb, svijetleće klupe, okvira u obliku velikog adventskog vijenca kroz koji se vidi Katedrala.

Promo

Promo

I ljubitelji filma će doći na svoje, jer samo dan nakon otvorenja Adventa kod Matoša, 30. studenog počinje i adventska priča na platou Tuškanac. Plato kina, pripadajući park i gornji dio Dežmanovog prolaza privlačit će posjetitelje posebnom scenografijom kojom je stvoren topli blagdanski ugođaj. Park će krasiti velika glazbena kutija s hologramskom balerinom koja će se okretati uz zvukove nota iz baleta Orašar.

Uređenje Dežmanovog prolaza također će pratiti temu Orašara te će stari izlozi kao i dijelovi prolaza biti dio adventskog ugođaja. U kinu Tuškanac će se prikazivati dva puta dnevno dječji i obiteljski igrani i crtani filmovi iz prošlog stoljeća. Prije projekcija svakako ćete moći zgrabiti kokice iz kućice Cinkuši koja će biti postavljena pokraj kina.

Promo

Promo

Linker
19. travanj 2024 02:11