U Zagrebu

Gibonni na promociji albuma okupio brojne kolege: U po’ ure dobio je i svoje vinilno izdanje

Gibonni je, u pratnji benda, otpjevao aktualni singl ‘Lažu fotografije‘ i ‘Ko si da si‘ te se spremno potpisivao na vinilno izdanje svog novog albuma.

Gibonni je promovirao svoje novo izdanje "U po’ ure " koje je nakon objave na digitalnim glazbenim servisima i CD-u, sada objavljeno i na vinilu. U intimnoj atmosferi i sjajnom retro ambijentu zagrebačkog puba ‘Cooltura’, u društvu prijatelja, suradnika, kolega glazbenika, novinara i fanova, Gibonni je, u pratnji benda, otpjevao aktualni singl "Lažu fotografije" i "Ko si da si", snažnu baladu tamnog sjaja koja i u live izvedbi pokazuje snagu i potencijal još jednog od budućih singlova s "U po’ ure", te dobro znane hitove "Libar" i "Oprosti".

image
Gibonni je album izdao i na vinilu.
GORAN BEROVIC

Po svome izlasku "U po’ ure" je definiran kao EP jer se na njemu nalazi pet novih pjesama, u trajanju manjem od pola sata, što je i definiralo naziv izdanja, no ubrzo je postalo jasno da jeGibonn "U po’ ure" usprkos trajanju, broju pjesama, pa i namjeri autora i izdavača, zapravo po svom konceptu, sadržaju i dosegu pravi legitimni novi Gibonnijev album. Naime, odmah po objavi u digitalnom izdanju, "U po’ ure" se našao na nizu Top 100 ili Top 200 najstreamanijih albuma na najvažnijim streaming servisima, poput iTunesa/Apple Musica, Spotifya ili Deezera, ravnopravno uz bok drugim internacionalnim izdanjima svjetskih glazbenih zvijezda.

image
Mia Dimšić pozirala je s Gibonnijem.
GORAN BEROVIC
image
Gibonnija su na promociji podržali brojni kolege i novinari.
GORAN BEROVIC

Čitajte i: Gibonni ima novi hit: Pjesmu je napisao na Korčuli, a snimio ju s poznatim glazbenicima i orkestrom

Uspjeh i u inozemstvu

U Hrvatskoj je na Deezeru u tjednu izlaska "U po’ ure" bio najstreamaniji album, u Sloveniji je na dan izlaska i tjednima nakon toga albuma bio prvom na iTunes listi, u Nizozemskoj je ušao direktno na 22. na Top 200 listi albuma svih žanrova, a osmi na listi najstreamanijih pop albuma. U Švedskoj se "U po’ure" po objavi nalazi na 19. mjestu na top 200 listi albuma svih žanrova i trećoj poziciji na listi pop albuma. Sličan uspjeh album zabilježio i na top listama najstreamanijih pop ili albuma svih žanrova i u Njemačkoj, Češkoj, Irskoj, Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Italiji ili Mađarskoj gdje se u momentu izlaska na iTunes top listi najstreamanijih pjesama od 19. do 23. poredali svih pet pjesama s albuma.

image
Ivan Huljić i Vinko Ćemeraš
GORAN BEROVIC
image
Mario Kutlić
GORAN BEROVIC

Osim toga uspjeh "Kiše", prvog singla koji je mjesecima u samom vrhu najemitiranijih singlova u cijeloj regiji, pokazao je da se čekanje na novi Gibin album isplatilo, a na istom putu je sada i novi singl "Lažu fotografije", kojem je konkurencija upravo njegov prethodnik objavljen prije gotovo pola godine, pa je tako sada Gibonni već tjednima s oba objavljena singla na HR Top40 ljestvici.

Čitajte i: Gibonni o svojim danima na otoku: Svaka marenda s Oliverom mogla je biti epizoda u ‘Malom mistu‘

image
Gibonnijev album 'U po' ure'.
GORAN BEROVIC

Objava "U po’ ure" na vinilu, zapravo zaokružuje cijelu ovu priču. Sada je, na neki način zatvoren puni krug, sa izdanjem koje možete zvati EP-em, albumom ili kako god vam je drago, jer na koncu to je i manje bitno. Važnije je od svega toga je da su pjesme već našle svoj put do publike, da je svaka od njih ili već realizirani i potvrđeni ili potencijalni budući hit singl, što potvrđuje da je ovih ‘po’ ure’ vrijedilo čekati, te da, nakon što ih poslušate svaki put iznova, možete, kao na koncu svakog Gibinog koncerta, reći samo - hoćemo još!

Linker
18. travanj 2024 16:45