Let 3

 LIVIO ANDRIJIĆ/CROPIX
Vizionari odijevanja

Fanovi izabrali „najosobitiji” outfit na Eurosongu, Let 3 nije pobijedio, ali je u vrhu

Obožavatelji su izabrali odjevne kombinacije izvođača koje su im najviše zapele za oko te koje, po njihovom mišljenju, najbolje ističu raznolikost i kreativnost.

Obožavatelji su izabrali odjevne kombinacije izvođača koje su im najviše zapele za oko te koje, po njihovom mišljenju, najbolje ističu raznolikost i kreativnost.

Finac Käärijä postao je drugi dobitnik nagrade You’re A Vision (Ti si vizija) koju obožavatelji Eurosonga dodjeljuju za najosobitije odijevanje u natjecanju za najbolju pjesmu Europe, objavio je website Songfestival. Pobjedu mladi Finac nije uspio ostvariti pjesmom „Cha Cha Cha”, ali u ovom se dijelu natjecanja iskazao, potvrđuju to glasovi obožavatelja. Osvojio ih je neobičnom drečavo zelenom „bolero jaknom” u kojoj je izgledao, kako je netko primijetio, poput animiranog lika iz neke stare računalne igrice. Naš Let 3 prošao je puno bolje nego s „Mamom ŠČ” - s redefiniranim vojničkim uniformama koje je osmislio dizajner Juraj Zigman osvojili su drugo mjesto, dok je na treće mjesto zasjeo Belgijac Gustaph koji je neodoljivo podsjećao na Boy Georgea.

image

Upečatljiv zeleni kostim koji je nosio Käärijä najviše je upao u oči fanovima Eurosonga

SHUTTERSTOCK
image

Prilično umjereni Gustaph ipak je treći po osobitosti odijevanja, odlučili su fanovi

LIVIO ANDRIJIĆ/CROPIX

You’re A Vision Award osmišljena je kako bi istaknula „nadahnjujuću raznolikost i kreativnost” na natjecanju za pjesmu Eurovizije, piše u obrazloženju nagrade, a dobiva je umjetnik koji je, zahvaljujući outfitu zapeo za oko gledateljima. Nagrada se dodjeljuje tek dvije godine, a razvila se od Barbara Dex Award, nagrade koja se dodjeljivala najgore odjevenom natjecatelju koju je utemeljio fansite The House of Eurovision, da bi je kasnije preuzeo Songfestival. Nazvana je bila po belgijskoj predstavnici iz 1993. koja im to, navodno, nije zamjerila. Nagrada Barbara Dex dodjeljivala se od 1997. do zaključno 2021., kada je ugašena zbog negativnih konotacija, a Songfestival je tada odlučio pokrenuti nagradu You’re A Vision. Barbaru Dex osvojila je, između ostalih, i hrvatska predstavnica Nina Kraljić 2016. godine, a Srbija, Makedonija i Portugal osvajali su je po dva puta.

Linker
27. travanj 2024 11:43