Iz lektire na film

Domaća komedija za sve uzraste „Dnevnik Pauline P.” uskoro u kinima

Predložak za filmsku priču o frajerici iz 3. c istoimeni je roman Sanje Polak, a redatelj vedrog obiteljskog filma s elementima fantastike je Neven Hitrec.

Dugometražni igrani film za djecu „Dnevnik Pauline P.” koji je prema istoimenom romanu Sanje Polak režirao Neven Hitrec, uskoro stiže u kino-dvorane. Vedra obiteljska komedija s elementima fantastike počet će se prikazivati diljem Hrvatske 23. ožujka.

Školski dani

Film na topao i duhovit način progovara o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz perspektive glavne junakinje koja neumoljivo pomiče granice jer je u njezinom svijetu sve moguće. Paulinu P. glumi Katja Matković, a glavne odrasle uloge tumače Igor Kovač, Judita Franković Brdar i Borko Perić. U ostalim dječjim ulogama u filmu pojavljuju se Aria Dunda, Ramona Ivanda, Tom Rushaidat, Jakov Švarc i Darin Pavišić. Animirani elementi i kolažni ritam dodatno naglašavaju dječju imaginaciju i dnevničku formu poznatog predloška.

image

U Dnevniku Pauline P. sjetit ćemo se školskih prijateljstava, prve ljubavi, razredne hijerarhije...

FRAN HITREC/PROMO

Razredna konkurencija

Svima koji su čitali knjigu poznato je da je Paulina učenica 3. c razreda, samouvjerena, emotivna i duhovita. Uživa poziciju najveće frajerice u razredu, no njezinu reputaciju poljuljat će nova učenica koju su ubrzo prigrlili svi Paulinini razredni kolege i simpatije. Premda će Paulini trebati dosta vremena da prijeđe preko dječjeg ponosa i ljubomore, shvatit će da joj je nova učenica sličnija nego što misli...

image

Školske dogodovštine dobro će raspoložiti publiku

FRAN HITREC/PROMO

Feel good film

Redatelj Hitrec adaptirao je književni predložak kao živopisan feel good film za sve generacije čiju dinamiku diktira karakter same Pauline. „Cilj mi je bio napraviti duhovit i empatičan film, da gledatelji s projekcije izađu nasmijani i dobro raspoloženi. Osobno poznajem i volim atmosferu, jezik i humor koji su utkani u ovaj film. Čovjek se osjeća opušteno i sigurno u priči koja poštuje obiteljski sustav vrijednosti, koja s punim ljudskim poštovanjem pristupa svakom svom liku, pa i onda kada ga satirički bocne”, rekao je. U novom ruhu, književni klasik iz djetinjstva odrasle će podsjetiti na ono što možda previđaju, a djecu će potaknuti da uživaju u slatkim mukama koje nosi djetinjstvo. Producent filma je Jaka produkcija. Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, potprograma Media programa Kreativna Europa i Hrvatske radiotelevizije.

Linker
21. travanj 2024 05:08