Modno-salonski manir

Događaj koji se jučer nije smio zaobići: Velika modna revija studija I-GLE

Povodom dvadesete obljetnice djelovanja, modni studio I-GLE sinoć je u intimnoj atmosferi Muzeja arhitekture u Zagrebu održao svoju prvu reviju nakon četverogodišnje stanke.

Modni dvojac koji stoji iza imena I-GLE, Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, proslavile su tako svoj okrugli, dvadeseti rođendan predstavljanjem najnovije odjevne kolekcije.

Martina Vrdoljak Ranilović i Nataša Mihaljčišin

"Riječ je o jednoj, zapravo, prijateljskoj proslavi uz prezentaciju naše najnovije modne misli. Koncipirale smo zbivanje kao pomalo tradicionalni modno-salonski manir umjesto klasične revije jer smo na taj način htjele oponirati danas standardnom predstavljanju kolekcija te distanciranost i otuđenost piste zamijeniti bliskošću i demistifikacijom univerzalne modne priče. Recentnom kolekcijom revitaliziramo pitanje intime i mode koja nastaje u malim manufakturama i koja ne pripada serijskom načinu proizvodnje, podcrtavamo njenu osobitost i vrijednost ne ustupajući emotivnosti samu kvalitetu, važnost i originalnost dizajna. Naprotiv, pozabavile smo se modom u njenom izvornom obliku kreiranja nove, suvremene vrijednosti koja propituje svoje bazične potrebe i nužnosti. Razvile smo jedan mali povijesno modni kroki referirajući se, naravno, na naš doživljaj naslijeđa koji se transformira u moderan chic", rekla je Nataša.

Nikola Milojević, Martina Vrdoljak Ranilović, Nataša Mihaljčišin, Nuša Ranilović, Lada Tedeschi Fiorio, Đurđa Tedeschi

Budući da je baratanje volumenima, proporcijama i odnosima imanentno arhitekturi i odjeći – a u modnom rukopisu studia I-GLE izrazito naglašeno i posvjedočeno kroz njihovu suradnju u oblikovanju arhitektonskih elemenata – izbor ambijenta Muzeja arhitekture bio je savršen kontekst za proslavu jubileja, naglašavajući tako arhitekturu kao bitan dio duge I-GLE priče.

Vlatka Kolarović

Dean Kutić i Romano Decker

Nenad Korkut i Danijela Stanojević Majerić

Nataša Mihaljčišin

Martina Vrdoljak Ranilović i Nuša Ranilović

Martina Matušin

Marina i Matija Dedić, Gorana i Igor Rajčić, Josipa Scotti Čavlina

Dubravka prpić Znaor, Tihana Harapin Zalepugin

Linker
01. prosinac 2023 20:49