Zagrebačka premijera

Djeca sa CNN-a: Obiteljski trijumf Bukvićevih podržali brojni kolege iz svijeta filma

Na premijeru u zagrebačko kino Cineplexx došli su brojni poznati filmaši i umjetnici, film je nastao prema predstavi koju je napisao otac Amir, režirala kći Aida, a u njoj glumi Amar Bukvić - isto je i s filmom.

Premijeru filma Djeca sa CNN-a nisu propustili mnogi poznati umjetnici iz svijeta glume i filma. Riječ je o obiteljskom projektu familije Bukvić - redateljica je Aida Bukvić, glavnu ulogu tumači njen brat Amar Bukvić, a priču je napisao njihov otac Amir Bukvić.

Prvotno postavljena kao predstava Djeca sa CNN-a postala je hit u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, bila je to predstava koja je igrala i u Sarajevu (prvi puta 2005.) te tri godine kasnije u zagrebačkom Histrionskom domu, do sada je odigrana oko 100 puta.

image

Obitelj Bukvić na premijeri

MARKO TODOROV
image

Obitelj Bukvić

MARKO TODOROV

"Bukvićev tekst govori o sudbini mladića Dine koji se igrom slučaja nastanio u Zagrebu gdje preživljava noseći sa sobom teret osobne drame sa žigom iz rodne Srebrenice. Njegov svakodnevni životni ritam promijenit će dolazak djevojke Dore, koja znatno tiše nosi svoj izbjeglički zavežljaj iz Vukovara. Uz neki krik zbog igre slučaja ili sudbine, koji su im obilježili osamljeničke živote, izgrađujući svoju životnu filozofiju, oni se ne predaju, i na svoj način idu dalje, tražeći mjesto pod zagrebačkim nebom i ne žele biti autsajderi u pragmatičnom svijetu", stoji u opisu radnje koja je i danas, nakon mnogo godina, na žalost vrlo aktualna.

image

Filmska ekipa ‘Djeca sa CNN-a‘

MARKO TODOROV

Čitajte i: Povijest se ponavlja: Nakon što je i sam glumio sa svojim ocem, Amar Bukvić prvi put na filmu sa šestogodišnjim sinom

U filmu glumi i Amarov sin Aman. "Prvi put kad sam glumio sa svojim ocem bilo je upravo u predstavi “Djeca sa CNN-a” davne 2008. godine. U tom trenutku nisam mogao niti zamisliti da ću deset godina kasnije scene istoimenog filma snimati sa svojim sinom. Snimanje je proteklo odlično, a Aman je iz prve ruke mogao vidjeti kako izgleda jedan dan kod tate na poslu” ispričao je Amar za Gloriju, povodom svjetske premijere filma u Sarajevu.

image

Enes Vejzović i Bojana Gregorić Vejzović

MARKO TODOROV

Uz Amara i Amana Bukvića u filmu, kao i u predstavi, Doru glumi Iva Mihalić, a uz njih pojavljuju se i glumci Pero Juričić, Sreten Mokrović, Mirela Brekalo, Damir Lončar i prerano preminuli glumac zagrebačkog ZKM-a Robert Budak. Scenarij je, baš kao i prvotni tekst napisao Amir Bukvić, a ovaj film ujedno je i redateljski prvijenac Aide Bukvić.

Tko je još od poznatih podržao ovaj umjetnički projekt i došao na zagrebačku premijeru u Cineplexx pogledajte u galeriji. Film je nastao u produkciji Kreativne de Kulture u suradnji s Panglass Sarajevo, a direktor fotografije je Edib Ahmetašević.

Linker
14. travanj 2024 16:05