DAMIR KRAJAČ/ CROPIX
Humanitarni turnir

"Damin gambit" na hrvatski način: Pogledajte tko je sve od poznatih zaigrao šah

Prošlog vikenda održan je treći Humanitarni šahovski turnir poznatih koji organizira voditelj Šahovskog komentara, velemajstor Alojzije Janković s ciljem prikupljanja sredstava za dječje odjele bolnica u Hrvatskoj.

Prošlog vikenda održan je treći Humanitarni šahovski turnir poznatih koji organizira voditelj Šahovskog komentara, velemajstor Alojzije Janković s ciljem prikupljanja sredstava za dječje odjele bolnica u Hrvatskoj.

Treći humanitarni šahovski turnir poznatih "Damin gambit na hrvatski način" održao se prošli vikend u Zagrebu, a cilj je bio prikupljanje novca za opremanje i obnovu dječjih odjela bolnica u Puli i Splitu. Turnir se odvio u sklopu akcije "Zaokruži" OTP banke koju je banka pokrenula s Mastercardom. U četvrtom ciklusu donacijskog programa, koji je završio krajem 2023., prikupljeno je preko 200.000 eura za opremanje dječjih odjela u Općoj bolnici Zadar i Kliničkom bolničkom centru Osijek.

image

Poznati na humanitarnom šahovskom turniru "Damin gambit"

U 2023. godini prikupljeno je ukupno 206.812 eura za opremanje dječjih odjela u Općoj bolnici Zadar i Kliničkom bolničkom centru Osijek, a i prošlogodišnji Humanitarni šahovski turnir dao je svoj obol. Kao i prijašnjih godina 40 igrača podijeljenih u osam skupina ogledalo se u brzopoteznom šahu gdje su se prva dva iz svake skupine (ukupno 16) plasirali u fazu na ispadanje. Turniru su prisustvovala i mnoga poznata imena - sportaši Silvio Marić, Valent Sinković, Gordan Kožulj, Dudo Šimenc, Jerko Leko, Natko Zrnčić-Dim, voditelji Tomislav Jelinčić, Joško Lokas, veleposlanici Indije, Austrije i Češke, lovac Dean Kotiga, političari Karlo Ressler, Arsen Bauk, Ivan Račan, glumci Goran Navojec, Petar Ćiritović, Filip Juričić, poznati kuhar Melkior Bašić, pjevači Mile Kekin i Mladen Bodalec, fotograf Damir Hoyka, redatelj Mario Kovač i mnogi drugi. Iako je rezultat bio u drugom planu, na kraju je pobjedu odnio pisac, voditelj i sociolog Bruno Šimleša koji je u finalu svladao Tomislava Ćorića.

image

Filip Juričić i Goran Navojec

DAMIR KRAJAČ/ CROPIX
image

Bruno Šimleša odnio je pobjedu i svladao Tomislava Ćorića

Osim javnih osoba koje su se natjecale, mnoga poznata lica došla su i podržati event. Program je vodila Maja Ciglenečki, a Žarko Ivanović, domaćin restorana Mašklin&Lata u kojemu se održao turnir pobrinuo se za tradicionalno sjajno gostoprimstvo uz vrhunski catering. I sudionici i drugi posjetitelji istaknuli su kako ovaj event ima poseban značaj i svi željno iščekuju novi turnir.

Linker
26. travanj 2024 16:16