Glazbena nagrada

Crno, koža i punk chic dominirali na dodjeli Rock&Off-a: Dunja Ercegović kao Bad Daughter oduševila kritiku i publiku

Glazbenici Bad Daughter i Urban&4 otišli su s najviše nagrada s dodjele nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off.

Brojni glazbenici, voditelji, novinari i ljubitelji glazbe došli su na dodjelu Rock&Off nagrade. Kako joj samo ime i govori, tu je naglasak bio na rocku, barem ako je suditi prema modnim kombinacijama koje su većina uzvanica i uzvanika imali. Četvrto izdanje ove glezbene nagrade održano je u subotu 5. veljače u Tvornici kulture.

Dunja Ercegović, nakon Lovely Quinces, izbacila je i novi projekt nazvavši ga Bad Daughter. Album "Let me panic" u samo mjesec dana oduševio je javnost, što je rezultiralo i ovim osvojenim nagradama. A u skladu s umjetničkim imenom Bad Daughter (loša kći) Dunja je, nimalo loše iznijela pravi rockerski imidž. Uske hlače s efektom kože i odlična bluza u crno - srebrnim prugama s izrezanim detaljima na ramenima i vezanjem oko struka odličan su izbor.

image

Dunja Ercegović a.k.a. Bad Daughter

MATEJ GRGIC

Stručni žiri nagrade Rock&Off odlučio je da je Album godine "Let Me Panic" izvrsne Bad Daughter, a Dunja Ercegović slavila je i u kategoriji za Pop&Off izvođača godine. Urban&4 osvojili su prestižnu titulu Pjesme godine zahvaljujući singlu "Sama", a dobili su i statuu za Iskonovu nagradu publike. Velika obožavateljica Damira Urbana, njegova sugrađanka iz Rijeke, je i voditeljica Ana Radišić. Osim što su zajedno pozirali, Ana mu je i javno čestitala na svom Instagramu, a otkrila je i koliko joj znači njegova muzika.

image

Ana Radišić i Damir Urban

MATEJ GRGIC

"Miljenik, oduvijek i zauvijek.hvala Dado, za sve prije ..i sada! (Od srednje škole, svih riječkih koncerata koje nisam propuštala pa danas rasprodanih zagrebačkih, najdraže Tvornice)", napisala je Ana. Televizijska voditeljica svojim je outfitom evocirala alternativni glamur iz devedesetih godina. Malu cvjetnu haljinu, odlično je naglasila odabravši tamne, crne čarape, a sve je znalački začinila i crnim gležnjačama.

image

Ana Radišić

MATEJ GRGIC

Čitajte i: Legendarni Mance dobio nagradu za životno djelo: Još se uvijek dobro drži, a legenda i kultno sljedbeništvo, i dalje rastu

Moda sa stavom

image

pocket palma

MATEJ GRGIC

Crnu boju i kožu odabrali su i članovi Pocket palme, koji su i nastupili u programu.

image

Mirna Škrgatić i Miran Kurspahić

MATEJ GRGIC

Umjetničko-ljubavni par Mirna Škrgatić i Miran Kurspahić, poznati su po svom osebujnom stilu odijevanja koji je prepun vintage i šarenih komada. Za Rock&Off odabrali su također crne i sjajne kombinacije. Mirna je uz visoke crne čizme, kožnu jaknu i svjetlucavu mini-suknju odabrala mrežaste čarape, koje je dodatno podrapala.

image

Ivanka Mazurkijević i Damir MArtinović Mrle

MATEJ GRGIC

Drugi glazbeno-ljubavni par Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, na ovu su dodjelu došli u casual-chicu, ostavši vjerni ekscentričnim detaljima poput Ivankine bluze s prozirnim rukavima i zvijezdama, dok se Mrle pohvalio vlastitim brendom čarapa - u boji.

image

Mrletove čarape

MATEJ GRGIC

Čitajte i: Disco mama vladala dodjelom nagrada: Idu Prester zasjenio je jedino Mrle svojom osebujnom pojavom

image

Aklea Neon

MATEJ GRGIC

Aklea Neon odabrala je plavu kombinaciju i materijale sa satenskim sjajem. Široke hlače i bluzu s nabranim prednjim dijelom kombinirala je uz sportske detalje poput crnih gležnjača i narančaste kape.

image

Pjevačica Luce

NIKOLA RADOVANI

Luce je odabrala dugačku haljinu s cvjetnim uzorkom koja je kao stvorena za zimski glamur.

image

Ida PRester

MATEJ GRGIC

Ida Prester voditeljsku ulogu odradila je u modernoj kombinaciji kojom su dominirali oversized srebrni sako, ispod kojeg su se nazirale kratke hlačice te visoke bijele čizme s platformom.

Čitajte i: Vraćaju nam se strana gostovanja: Sve je više događanja, donosimo pregled nadolazećih koncerata

Iako je pandemija koronavirusa zaustavila ideju o velikom tulumu, sjajne energije nije nedostajalo. Rock&Off još je jednom potvrdio svoj status, kako su najavili organizatori ovaj najluđi tulum u gradu ide dalje, a prije pete dodjele nezavisnih glazbenih novinarskih nagrada Rock&Off sljedeće godine, nagrada ponovno ide na ljetnu turneju s nominiranima iz kategorije Veliki prasak godine.

image

Matija Dedić

MATEJ GRGIC

Ostale nagrade također sjajnim glazbenicima

Veliki prasak godine kategorija je koja ove godine ima i novčanu nagradu, tako da je uz Rock&Off kipić, sjajna Miiriam kući otišla i s nagradom HDS ZAMP-a od 10 tisuća kuna. Kensington Lima su Rock&Off izvođač godine, Grše je slavio u kategoriji Rap&Off, dok je Toni Starešinić odnio pobjedu u Elektro&Off kategoriji. Jazz&Off ime godine je Matija Dedić, a ovogodišnja nagrada za životno djelo Rock&Off-a pripala je Milanu Manojloviću Manceu.

image

Bend Jonathan

MATEJ GRGIC

Koncertni izvođač godine je grupa Jonathan, koja je održala i koncert na kraju same dodjele nagrada u Tvornici kulture. Osim Jonathana, dodjelu nagrada Rock&Off svojim su nastupima uveličali Doringo, ERIC, Grše, Miiriam, Milošev, Plastic Knives, The Gentleman, Tús Nua, Urban&4, pocket palma i Šiza!

Linker
19. travanj 2024 23:35