PREDMET ŽELJA

Cijena prava sitnica: Bowiejevo odijelo na aukciji za 690.292,69 kuna!

Nevjerojatna priča o odijelu koje je legendarni David Bowie nosio na snimanju spota za pjesmu ‘Ashes to Ashes‘.

"Poštovani, moj kontakt s Davidom Bowiejem i njegovim menadžerom Kennethom Pittom trajao je četiri godine početkom sedamdesetih. Javio sam se na Pittov oglas objavljen u časopisu Melody Maker u kojem je pisalo da se traži novi nebrušeni dragulj za oblikovanje, jer mu je ugovor s Davidom Bowiejem istekao. Tako je Ken Pitt postao moj menadžer, a osim nevjerojatne glazbene i poslovne edukacije od njega sam dobio i originalnu odjeću Davida Bowieja koja mi je odlično pristajala jer smo bili iste visine i težine. Ostali smo u prisnom kontaktu i kasnije, pa sam tako došao u posjed odijela koji je David Bowie kao Major Tom 1980. nosio na snimanju spota za antologijsku pjesmu ‘Ashes to Ashes‘. Odjenuo sam ga u nekoliko prilika, a sad je došlo vrijeme da se rastanem od njega i ponudim ga za aukcijsku prodaju."

Tim se riječima engleski glazbenik Gideon Wagner u svom pismu prije četiri godine obratio najvećim svjetskim aukcijskim kućama, a sad se to čuveno odijelo našlo na aukciji Propstorea.

Na njoj će se uz ostale predmete i memorabilije naći i Rihannin top iz videa "Work", potpisane platformerice koje je Mel B nosila na turneji Spice Girls, te gitara Gibson Les Paul Florentine Noela Gallaghera.

image

Odijelo Majora Toma posveta je umjetničkom dvojniku i identitetu Davida Bowieja s albuma ‘Space Oddity‘

PROPSTORE/FERRARI/PROFIMEDIA

No, mračni predmet želja najvećih Bowiejevih obožavatelja upravo je odijelo koje je legendarni britanski glazbenik nosio na snimanju spota za pjesmu "Ashes to Ashes", kao referencu na identitet svog umjetničkog dvojnika Majora Toma i posvetu albumu ‘Space Oddity‘. Pjesma je bila prvi singl s albuma "Scary Monsters and Super Creeps", a početna cijena odijela iznosi 690.292,69 kuna. Na licitaciji bi se, pak, mogla i uvišestručiti.

image

Aukcija završava 6. studenog

PROPSTORE/FERRARI/PROFIMEDIA
Linker
25. travanj 2024 22:38