Nepobjediva

Bravo! Spektakularna Sandra Perković desetom pobjedom podigla publiku na noge

Tri dana atletskog spektakla u Zagrebu zatvorena su mitingom na stadionu Mladosti kraj Save. 72. Boris Hanžeković memorijal – Continental Tour Gold miting, okončan je pobjedom Sandre Perković, koja je u posljednjoj seriji prebacila olimpijsku pobjednicu u bacanju diska Valarie Allman.

U velikom i najočekivanijem obračunu večeri Sandra je u šestoj seriji bacila disk 68.46 metara, što je njezin najbolji rezultat sezone. Povela je Sandra sa 65.97 u drugoj seriji, ali su slijedila tri neispravna hica. Allman se vratila u petoj seriji sa 66.33, a onda je naša rekorderka otišla do pobjedničke daljine koju Amerikanka sa 67.55 u posljednjem hicu nije uspjela dostići.

"Bili su loši uvjeti i sjajno natjecanje, rivalitet Valarie i mene koji traje. Rekla sam na kraju ili ja ili leđa. Ne znam, vidjet ćemo sutra kako je s leđima, ali sve drugo je bilo vrhunski na kraju sezone kada nisam očekivala da to mogu učiniti. Sretna sam da se uspjela revanširati za Zürich. Bilo je dobrih pokušaja i prije, no nisam uspjela pogoditi do zadnjeg hica“, komentirala je svoju desetu pobjedu u Zagrebu prva zvijezda mitinga Sandra Perković.

image

72. Memorijal Borisa Hanžekovića

MATIJA DJANJESIC CROPIX
image

Za atletski miting vladao je veliki interes

RONALD GORSIC CROPIX

Na 400 metara s preponama, uoči velikog pljuska, Zagreb je dobio novi rekord mitinga. Amerikanka Rushell Clayton, svjetska bronca iz Dohe 2019, je s 53.89 srušila dosadašnji rekord koji je držala Kubanka Daimi Pernia iz 2000. godine sa 54.14.

Na milju je Zagreb dobio novi očekivani rekordna jednu milju, jer je Australka Linden Hall istrčala 4:21.10 u disciplini koja se još u Zagrebu nije trčala. No, priznato joj je kao rekord mitinga i prolazno vrijeme na 1.500 metara - 4:03.35, pa smo tako u jednoj utrci dobili dva rekorda.

Pobjednik Memorijalne utrke Boris Hanžeković je najbolji preponaš današnjice, dvostruki svjetski prvak Grant Holloway sa 13.19. Nije se uspio spustiti ispod 13 sekundi i ugroziti Marka Creara koji s 12.98 stoji već 23 godine.

"Odlična utrka za mene, cijelu sezonu sam u vrhu, osvojio sam dva svjetska naslova i Dijamantnu ligu i na kraju dokazao da sam spreman pobjeđivati. Vrtim se oko 13 sekundi, a iduće godine ću se opet spustiti ispod“, zaključio je Holloway.

image

Miting je održan na stadionu Mladosti kraj Save

MATIJA DJANJESIC CROPIX
image

72. Memorijal Borisa Hanžekovića

MATIJA DJANJESIC CROPIX
image

Zagrebački gradonačelnik održao je govor

MATIJA DJANJESIC CROPIX

Marvin Bracy, drugi sprinter svijeta s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Eugeneu otišao na 100 metara ispod 10 sekundi, na 9.98.

"Zadovoljan sam na kraju sezone, već pomalo osjećamo pad, ali mislim da je bilo OK. Želim se vratiti u Zagreb i dogodine, a što se tiče planova moj sljedeći veliki cilj je postati svjetski prvak“, rekao je.

Na 200 metara pobjeda Josepha Fahnbullegha iz Liberije sa 20.07. Na 800 metara pobjeda Mađara Daniela Hullera s 1.45.68 ispred Norvežanina Tveita i Bosanca Tuke. Na 3000 metara slavio je Amerikanac Willeam Kincaid sa 7:38.83 u fotofinišu ispred Kenijca Reynolda Kipkorira Cheruiyota, koji je istrčao u stotinku isti rezultat.

image

Sandra Perković

MATIJA DJANJESIC CROPIX
image

Najbolja hrvatska atletičarka odnijela je još jednu pobjedu

RONALD GORSIC CROPIX

Na 2.000 metara sa zaprekama se napadao svjetski rekord, ali olimpijski i svjetski prvak Suffiane El Bakali nije ga uspio srušiti. No, s 5:14.06 postavio najbolji rezultat sezone u svijetu.

U zanimljivom obračunu troskokaša Hugues Fabrice Zango iz Burkine Faso pobijedio je sa 17.07 ispred Christiana Taylora. U bacanju diska u velikom četveroboju Slovenac Kristjan Čeh pobijedio je se 68.60 ispred Šveđana Petterssona i Staahla, te Britanca Okoye. Rekord mitinga Daniela Staahla ostao mu je 17 cm daleko.

"Prva tri hica bila su loša, nakon toga sam bio na 68 metara i za ovaj period je to bilo odlično. Sezona je bila perfektna – 20 natjecanja, 18 pobjeda, osvojio sam svjetsko zlato, Dijamantnu ligu, drugi sam u Europi, za jedan sam metar pomaknuo osobnu granicu. I sada tako želim nastaviti“, zaključio je prvi diskaš današnjice Kristijan Čeh.

image

Sandra Perković i Edis Elkasević, njen partner i trener

RONALD GORSIC CROPIX

Sjajna večer na stadionu Mladosti na Savi kao točka na "i“ trodnevnog svjetskog atletskog spektakla u Zagrebu.

image

Ana Hanžeković Krznarić

MATIJA DJANJESIC CROPIX
image

Nikolina Brnjac i Ana Hanžeković Krznarić

MATIJA DJANJESIC CROPIX
image

72. Memorijal Borisa Hanžekovića

RONALD GORSIC CROPIX
image

Spektakularno zatvaranje uz vatromet

MATIJA DJANJESIC CROPIX
image

Ana Radišić i Ana Androšević

VANESA PANDZIC CROPIX
image

Zlatko Mateša i partnerica Dijana Mayer

VANESA PANDZIC CROPIX
image

Romana Dugandžija i Maja Šokčević Lovrić, urednice portala Gloria.hr

VANESA PANDZIC CROPIX
image

Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista

VANESA PANDZIC CROPIX
Linker
25. travanj 2024 10:33