Sporni In Memoriam

Baš tužno: Umro je prije deset dana, a na Oscarima ga nisu ni spomenuli

Anne Heche, Tom Sizemore i Paul Sorvino izostavljeni iz In Memoriam popisa na Oscarima.

Svake godine Akademija oda počast istaknutim filmskim djelatnicima koji više nisu sa nama. No isto tako, svake godine, uspiju izostaviti neka vrlo važna imena iz svijeta filma iz svog "In Memoriam" dijela programa, ističu američki mediji. Kako su sarkastično istaknuli, nema brige, ove godine Akademija je na kraju dijela s posvetama predstavila svoj QR kod, koji će sve zainteresirane "odvesti" na službene stranice. Tamo se nalaze svi koje smo izgubili protekle godine, što baš i nije isto kao kad se oda počast u TV programu uživo, ispred brojnih kolega, ističu u Vultureu.

image

‘n Memoriam‘ je dio ceremonije u kojoj se odaje počast slavnima koji su nas napustili

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Među onima koji se ove godine nisu našli u In Memoriam dijelu dodjele Oscara su glumica Anne Heche, koja je glumila u brojnim filmovima, kao što su "Donnie Brasco" i "Wag the Dog". Nije bilo spomena ni o Tomu Sizemoreu koji je preminuo nedavno, 3. ožujka, a poznat je po ulozi u legendarnom filmu "Spašavanje vojnika Ryana".

image

Tom Sizemore

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Još jedan filmski velikan nije spomenut, Paul Sorvino glumio je u "Goodfellas" i kultnom filmu Baza Luhrmanna "Romeo + Juliet". Velik je popis onih koji nisu uvršteni u ovaj posljednji oproštaj i odavanje počasti:

image

Lenny Kravitz otpjevao je svoju pjesmu

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Primjerice, Leslie Jordan, koji je glumio u "Sordid Lives" i "The United States vs. Billie Holiday". Mlada glumica iz JAR-a Charlbi Dean, koja je zablistala u filmu "Trokut tuge", a preminula je naglo prošle godine sa samo 32 godine, također nije uvrštena u In Memoriam, iako se njen film natjecao u kategoriji Najboljeg filma. U programu uživo Lenny Kravitz je izveo ogoljenu verziju svoje pjesme "Calling All Angels", samo uz pratnju klavira, nakon što je John Travolta emotivno najavio taj dio, prisjetivši se svoje kolegice iz filma "Briljantin", Olivije Newton-John. Nju su pak lani zaboravili na dodjeli nagrada Emmy.

Linker
20. travanj 2024 06:56