REUTERS / Hanza Media
Dodjela glazbene nagrade

Apsolutna pobjednica ovogodišnjih Grammyja je Adele

Američka Akademija za diskografsku umjetnost i znanost sinoć je odabrala najbolje u svijetu glazbe. U Microsoft Theateru u Los Angelesu održana je 59. dodjela prestižnih glazbenih nagrada Grammy, a kao najveća pobjednica kući je otišla pjevačica Adele osvojivši čak pet nagrada.

Voditelji uzbudjive večeri bili su Margaret Cho i James Corden tijekom koje su se izmjenjivale suze radosnice s tužnim prisjećanjima preminulih zvijezda poput Princea, Georgea Michaela i Davida Bowieja, ali i dobrim glazbenim nastupima kao što je bio duet benda Metallica i Lady Gage. Osvojivši čak pet Grammyja Adele je bila najsretnija i najemotivnija pobjednica te večeri rasplakavši se čak nekoliko puta. Pobjedila je u svim prestižnim kategorijama; za najbolji album, najbolju snimku, najbolju pjesmu, najbolji pop album i najbolju pop izvedbu. Također, ušla je u povijest dodjele Grammyja jer je po drugi put osvojila sve tri najvažnije nagrade; album, snimku i pjesmu godine.

Adele and co writer Greg Kurstin accept the Grammy for Record of the Year for
/ REUTERS / Hanza Media
Adele i suradnik Greg Kurstin prilikom primanja nagrade za najbolju snimku "Hello"

Tijekom primanja nagrade za najbolji album održala je emotivni govor upućen Beyoncé nakon čega je uslijedio glasan pljesak publike. Iako je bila nominirana u devet kategorija, Beyoncé je osvojila nagradu samo za urbani suvremeni album "Lemonade". Njezino prvo pojavljivanje u javnosti nakon neočekivane objave da nosi blizance bilo je dovoljno da i ona bude zvijezda večeri tijekom koje je izvela pjesmu "Love Drought".

Najboljim debitantom proglašen je mladi Chance The Rapper, najbolju R&B izvedbu potpisuje Solange za pjesmu "Cranes in the Sky", a najbolji pop duet je Twenty one Pilots s pjesmom "Stressed Out". U rock kategoriji za najbolju izvedbu i najbolju pjesmu nagrađen je veliki David Bowie koji je preminuo prošle godine, nekoliko dana prije izdavanja odličnog albuma "Blackstar". Osim nagrađenog Bowieja, glazbenici su se prisjetili i drugih velikana koji su nas napustili prošle godine. Bruno Mars je u čast Princea izveo pjesmu "Let's Go Crazy", a Adele je u svom emotivnom nastupu recitirala pjesmu "Fastlove", Georgea Michaela.

Brojne dobitnike u svim kategorijama saznajte ovdje.

Beyonce accepts the Grammy for Best Urban Contemporary Album for
REUTERS
Beyoncé prilikom primanja nagrade za najbolji urbani suvremeni album "Lemonade"

Metallica's James Hetfield and Lady Gaga perform
Nastup Metallice i Lady Gage / REUTERS

Bruno Mars performs
REUTERS
Nastup Brune Marsa posvećen legendarnom Princeu

Beyonce performs at the 59th Annual Grammy Awards in Los Angeles, California, U.S. , February 12, 2017. REUTERS/Lucy Nicholson     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS
Nastup Beyonce na 59. dodjeli nagrada Grammy

Linker
25. travanj 2024 19:43