Ljeto može početi

Ako ste za vikend u Zagrebu, znamo gdje ga možete provesti uz odličnu glazbu!

Iako se naš glavni grad trenutno čini prazan i da su gotovo svi koji su spojili vikend i praznik otišli na obalu, koncerti u Petom Kupeu dokazuju da itekako vrijedi ostati u Zagrebu za produženi vikend.

Nakon nekoliko tjedana pauze, NoGuestlist vratio se u punom sjaju za svoje šesto izdanje. U srijedu 7. lipnja u Petom Kupeu je gostovao britanski DJ Richy Ahmed, a zabava se nastavlja u petak 9. lipnja i subotu 10. lipnja.

Gina & The GeeGees će u petak zasigurno rasplesati publiku na promociji novog albuma. Gina Damjanović karijeru je započela kao vokal grupe Detour i pamtimo je kroz uspješnice "Zaljubila sam se ", "Bez tebe", "Vikend" i brojne hitove s albuma TourDetour. Samostalnu karijeru započela je singlom "Pepeo" s kojim polako počinje graditi priču albuma "U mojim tajnim notama". Uslijedili su singlovi "Miris tvoje majice", "Mama" u duetu s bratom Vicom, "Ne trebam riječi" i posljednji "U mojim tajnim notama", izveden na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Upravo tim singlom najavila je istoimeni album u izdanju Aquarius Recordsa koji će 9. lipnja predstaviti u zagrebačkom klubu Peti Kupe u pratnji svog banda The GeeGee‘s. U otkrivanju tajnih nota pridružit će joj se i brojni gosti iznenađenja.

image
ZVONIMIR FERINA

U subotu u Peti Kupe stižu najbolji europski soul-funkeri iz Amsterdama i Zagreba predvođeni frontmenom Mirzom Tetarićem u sklopu programa Apply Jam. Glazbenici iz benda Soul Shadows rezidenti su amsterdamskog Bourbon Street cluba u kojem su nastupili neki od najpoznatijih glazbenika kao to su Rolling Stones, Prince, Sting, B.B. King i ZZ Top. Članovi benda dijelili su pozornicu s gotovo svima njima. Prošlih godina o Soul Shadowsima se u više navrata raspisao najpoznatiji svjetski portal za soul glazbu Soultracks koji je objavio njihove singlove i napravio sjajne recenzije naglašavajući da je to prvi europski bend koji svira soul svjetske kvalitete. Svirali su također s Marijom Biondijem, Beyonce, Smoove&Turrellom te dobili poziv Gregoryja Portera za zajedničku svirku. Program Apple Jam donosi svakog tjedna tijekom lipnja i srpnja opušteno druženje na terasi uz finu selekciju pića i hrane za koju je ovog puta zadužen bistro Lari i Penati.

Ulaz je slobodan.

image
PRESS
Linker
20. travanj 2024 08:44