Ljeto stiže

9. izdanje kazališnog festivala Midsummer Scene

Ovog ljeta očekuje nas deveto izdanje hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku - Midsummer Scene.

Deveto izdanje jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku “Midsummer Scene”, očekuje nas ovog ljeta u Dubrovniku. Sve počinje 22. lipnja svjetskom praizvedbom prvog mjuzikla na Festivalu "Put oko svijeta u 80 dana" Jules Vernea, u režiji Sean Aite i kompozitora Lea Elsa koji će se igrati trinaest puta na tvrđavi Lovrjenac. Uz mjuzikl koji će zasigurno oduševiti kako hrvatsku tako i brojne turiste, očekuje nas i spektakularno zatvaranje ovogodišnjeg festivala. Naime, 6. srpnja izvest će se praizvedba solo mjuzikla "Ljubav je fer" Gorana Karana. Posebna glazbena poslastica za klasičare bit će koncert troje svjetski poznatih pijanista na kojem nastupaju Matej Meštrović, Matthew Mayer i Antonija Pacek, a koji će se održati 30. lipnja u Kneževom dvoru.

image

Kazalište ide gas

Glazbu za mjuzikl je skladao glumac i skladatelj Leo Elso koji je nedavno nastupio u mjuziklu "The Grinning Man" u londonskom West Endu. Leo ujedno i igra ulogu Passapartouta, Juliana Barros je Miss Aouda, Rhianna Goodwin je Samantha Graham i Batuclar, Julian Harries je Mr. Fix, dok je hrvatski glumac s engleskom adresom, ujedno i kreativni producent festivala Filip Krenus u ulozi Mr. Fogga. Kostimograf i scenograf Roberto Surace dolazi s broadwayskih pozornica, dizajner svjetla je Aleksandar Saša Mondecar, a dizajner video projekcija Nikola Kapidžić.

image

Kazalište ide gas

Ovaj je mjuzikl po narudžbi napisan i skladan za tvrđavu Lovrjenac, a festival Midsummer Scene pružit će nezaboravan ljetni doživljaj. Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik. Ulaznice za ovogodišnji Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, a u lipnju i na prodajnim mjestima u Luži, TZ grada Dubrovnika na Pilama te sat vremena prije početka predstave na Lovrjencu.

Linker
19. travanj 2024 07:21