Zatvorske ptičice

Zloglasna mučiteljica u zatvoru se sprijateljila sa ženom koja je organizirala ubojstvo muža

Da nevolja bude veća, tužila ju je vlastita odvjetnička tvrtka zbog neisplaćenog honorara, a na meti su im i njen brat Kevin te suprug Scott.

Čini se da je bilo samo pitanje vremena kad će se Ghislaine Maxwell, nekadašnja desna ruka ozloglašenog američkog financijaša Jeffreyja Epsteina, u zatvoru sprijateljiti s Nancy Novak, osuđenicom na vrlo lošem glasu. Obje se nalaze u zatvoru u Tallahasseeju na Floridi: Maxwell je zbog trgovine maloljetnicama dobila 20 godina, dok će Nancy Novak zbog dvostrukog ubojstva doživotno ostati iza rešetaka. Naime, prije deset godina osuđena je za organiziranje premlaćivanja do smrti svog imućnog supruga i njegove majke, a mediji doznaju kako je u zatvoru postala vrlo moćna. Njezina zaštita puno znači Ghislaine Maxwell, smatra se da se nije tek tako sprijateljila sa zatvorskom ‘šeficom‘.

"Zajedno provode sate pričajući, smijući se i šaleći se", prenosi Daily Mail.

Srećom, zatvor u Tallahasseeju ima status niskog osiguranja što znači da zatvorenice mogu pohađati razne aktivnosti (vrtlarstvo, kuhanje, joga, pilates, utege, softball), pa čak i raditi.

image

S Jeffreyjem Epsteinom.

HANDOUT/AFP/PROFIMEDIA

No, nekadašnja pripadnica britanskog visokog društva ovih dana nije raspoložena za zatvorske tečajeve. Tužili su je vlastiti branitelji jer im još uvijek nije isplatila dug od 850.000 dolara honorara i sudskih troškova. Tužili su i njezinog brata Kevina Maxwella te supruga, američkog poduzetnika Scotta Borgersona jer su joj, navodno, pomogli skriti njenu imovinu kako bi spriječili odvjetničku tvrtku da naplati dug, otkriva Daily Mail.

Naime, Maxwell se 2016. udala za financijaša čija je karijera naglo zasjala nakon vjenčanja, a najviše je surađivao s Jeffreyjem Epsteinom. Nisu se razveli kad je uhićena i osuđena pa postoji mogućnosti da odvjetnička tvrtka Haddon, Morgan & Foreman naplati dug iz imovine njezinog supruga na što prema američkom zakonu, imaju pravo.

Linker
18. travanj 2024 16:58