Getty Images
jedan je eastwood

Žene mijenjao kao čarape, a ni sada kada se bliži stotoj ne odustaje od strasti

Dvaput se ženio, imao desetine poznatih ljubavnica, a iako sa ženama vrlo često nije mogao pronaći zajednički jezik ponosni je otac osmero djece i sve je ih okupio na jednoj zabavi za pamćenje...

Kad se bude htio povući iz svijeta filma neće mu biti dosadno. Uživat će u golfu, sviranju klavira i letenju helikopterom, ali to se ne može očekivati od Clinta Eastwooda koji je jednom rekao da će filmove snimati do posljednjeg daha, dok ga doslovce ne odvuku sa seta.

PEBBLE BEACH, CALIFORNIA - FEBRUARY 05: Actor Clint Eastwood plays his shot from the first tee during the 3M Celebrity Challenge prior to the AT&T Pebble Beach Pro-Am at Pebble Beach Golf Links on February 05, 2020 in Pebble Beach, California. (Photo by Michael Reaves/Getty Images)
Getty Images

LOS ANGELES, CA - JANUARY 28:  Director Clint Eastwood accepts his Lifetime Achievement Award onstage during the 58th Annual Directors Guild Of America Awards held at Hyatt Regency Century Plaza on January 28, 2006 in Los Angeles, California.  EXCLUSIVE.  (Photo by Vince Bucci/Getty Images)
Getty Images

- Mi smo generacija mekušaca - rekao je jednom, služeći se pritom mnogo jačom riječju, neprikladnom za tisak.

- Svi hodaju po jajima. Ljudi jedni druge optužuju za rasizam i za štošta još, a to nikome ne donosi ništa dobro. Era političke korektnosti samo oslabljuje društvo. Mislim da ne bismo smjeli sami sebe tako ozbiljno shvaćati. Trebali bismo se više šaliti i uživati u našim razlikama. Rođen u San Franciscu u doba velike krize 1930., Eastwood je pomalo starinski sustav vrijednosti naslijedio od oca, vrijednog radnika koji je morao obitelj često seliti u potrazi za poslom.

- Otac je sigurno imao mnogo briga, ali moja sestra i ja to nismo osjećali. Uvijek smo imali dovoljno za hranu i bezbrižno smo se igrali - sjeća se Eastwood, koji žali što otac, koji je umro razmjerno mlad, nije doživio da vidi kako mu je sin uspio. Majka Ruth umrla je u dobi od 97 godina, a sve do njezine smrti Eastwood se svaki dan čuo s njom.


1st June 1967:  American actor Clint Eastwood finds himself at the mercy of three gun-toting gals upon his arrival at London Airport to promote his latest film. From left to right, the bare-legged banditos are Sandra Marshall, Anita McGregor and Susan Melody.  (Photo by Central Press/Getty Images)
Getty Images

Nitko ga nije ozbiljno shvaćao

Clint Eastwood, miljenik je publike još od 1959. kad se pojavio kao kauboj Rowdy Yates u TV seriji “Rawhide”. Naočitog, 193 cm visokog glumca muževna izgleda, sklonog zdravoj prehrani i aktivnom životu, zahtjevniji kritičari i gledatelji isprva nisu shvaćali ozbiljno, ali s vremenom su svi promijenili mišljenje, ili umrli, dok je Eastwood nadživio i nadmašio mnoge svoje suvremenike.

CLINT EASTWOOD
*Filmstill - Editorial Use Only*,Image: 95420191, License: Rights-managed, Restrictions: *Filmstill - Editorial Use Only*, Model Release: no
profimedia /

Glumac koji je udahnuo novi život žanru vesterna filmovima kao što su “Za šaku dolara”, “Blijedi jahač” i maestralni “Unforgiven”, uvijek u ulogama revolveraša s prošlošću; kultni prljavi Harry, policajac koji ne bira metode za obračun s negativcima, vođen ne zakonom koliko iskonskim smislom za pravdu; redatelj koji se jednako sigurno snalazi u akciji kao i u ljubavi, traumama, osveti i samouništenju u filmovima kao što su “Mostovi okruga Madison”, “Djevojka od milijun dolara”, “Mystic”, “Gran Torino”,“Zastave naših očeva” ili “Američki snajper”.

Glumac koji izgleda kao da ne glumi nego jednostavno jest, neskriveni domoljub, borac koji staje na stranu nemoćnih i obespravljenih, Eastwood je istinska filmska ikona.

No Eastwood je i notorni ženskar s kompliciranim ljubavnim životom i brojnim potomstvom.

CLINT EASTWOOD, 1961,Image: 98218036, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Courtesy Everett Collection, Model Release: no
profimedia /

Eastwoodovi seksualni apetiti javna su tajna u filmskom svijetu; neki tvrde da je spavao s apsolutno svakom filmskom partnericom, kao i s glumicama poput Catherine Deneuve i Barbre Streisand, te s mnogima koje nisu imale veze s filmom, među inima i plivačica Anita Lhoest, koja je pobacila bez njegova znanja, restoranska kritičarka Gael Greene, manekenka Cathy Reghin i sve konobarice u baru Hog’s Breath koji je otvorio u Carmelu, kalifornijskom obalnom gradiću kojem je neko vrijeme bio i gradonačelnik.

CLINT EASTWOOD
*Filmstill - Editorial Use Only*,Image: 95420183, License: Rights-managed, Restrictions: *Filmstill - Editorial Use Only*, Model Release: no
profimedia /

Ženio se samo dva puta, ali djecu su mu rađale i žene s kojima nije bio u braku, a sva su se djeca prvi put okupila zajedno baš na premijeri filma “The Mule” u Los Angelesu početkom prosinca 2018. - njih osmero, a ne sedmero, kao što se dosad uobičajeno navodilo. Skupu se pridružila i takozvana “tajna kći” Laurie, danas 65-godišnjakinja, rođena u vezi sa ženom iz Seattlea, i to u vrijeme kad je Eastwood već bio zaručen s Maggie Johnson, manekenkom s kojom je izišao na spoj naslijepo i vjenčao se šest mjeseci poslije.

CLINT EASTWOOD
in Good, the Bad, and the Ugly
*Filmstill - Editorial Use Only*,Image: 95420186, License: Rights-managed, Restrictions: *Filmstill - Editorial Use Only*, Model Release: no
profimedia /

Tajno dijete je posvojeno, a Maggie, koja o tome ništa nije znala, u braku je rodila dvoje djece, sina Kylea (50) koji je kao dječak glumio s ocem u filmu “Barski pjevač”, a danas je skladatelj, i glumicu i manekenku Alison (46) - ne prije nego što je Eastwood u vezi s plesačicom i kaskaderskom Roxanne Tunis, koja je s njim radila na seriji “Rawhide”, dobio kćer Kimber, danas 54-godišnju šminkericu i maskerku.

Brak s Johnson se raspao 1984. kad je Eastwood već dulje bio u vezi s glumicom Sondrom Locke, ali i nju je varao s drugom, kako je Sondra ojađeno poslije otkrila u autobiografiji.

Clint Eastwood, actor and film director, pictured yachting, 16th May 1985.  (Photo by D. Morrison/Express Newspapers/Getty Images)
Getty Images

Ta druga žena bila je stjuardesa Jacelyn Reeves, majka 32-godišnjeg Scotta i 30-godišnje Kathryn Eastwood, koji su odrasli na Havajima s majkom, ali oca su redovito viđali. Scott se sjeća kako je kao mali provodio vrijeme s ocem na snimanjima.

BURBANK, CA - FEBRUARY 05:  (L-R) Director/producer Clint Eastwood, musician Stacy Poitras, actress Alison Eastwood, and actor Scott Eastwood arrive at the premiere of Warner Bros. Pictures'
Getty Images

- Morao sam zaraditi džeparac, a to je odlično. Bila je to sjajna škola. Ne želiš samo biti nečiji sin. Želiš biti dio ekipe - rekao je Scott, danas uspješan glumac, izrazito nalik ocu.

Glumica Frances Fisher, Eastwoodova partnerica u filmu “Pink Cadillac”, rodila mu je 1993. kćer Francescu. Eastwood je nazočio porođaju i dok je Frances stenjala u trudovima, dao je autogram babici; to je, rekla je poslije Frances, bio početak kraja njihove veze.

Fatalni susret

Francesca je danas glumica i manekenka, a proslavila se sudjelovanjem u reality emisiji “Mrs. Eastwood & Company”, u kojoj je glavna zvijezda bila tatina druga supruga, Dina Ruiz, TV novinarka s kojom se Eastwood spetljao još dok je Frances bila trudna s Francescom, kad ga je Dina došla intervjuirati u povodu novog filma “Unforgiven”.

getty image /

- Privukle su me njezine velike oči kao u srne. Bila je to jedna od onih stvari koje ne možeš objasniti. Valjda feromoni. I tako smo se vjenčali i dobili dijete - kratko je objasnio Eastwood, kojije u braku s Dinom dobio kćer Morgan, danas 22-godišnju glumicu. Upravo je Morgan nakon premijere 2018. “The Mule” na Instagramu objavila zajedničku obiteljsku fotografiju, uz komentar: “Kakva rijetkost - sva djeca Eastwood na istom mjestu!”

Graylen Spencer Eastwood, Stacy Poitras, Alison Eastwood, Scott Eastwood, Christina Sandera, Clint Eastwood, Director/Producer/Actor, Maggie Johnson, Kyle Eastwood, Cynthia Ramirez
Warner Bros. Pictures World Premiere of 'The Mule' at Regency Village Theatre, Los Angeles, CA, USA - 10 December 2018,Image: 401907700, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
profimedia /

Ljubav prema ženama nikad nije skrivao: "Volim sve tipove žena. Počevši s mojom majkom. Prava te žena privlači fizički i duhovno. Zatim mora doći do uzajamne naklonosti koja je fizička, emotivna i intelektualna. Ona mora voljeti ono što volim ja. Dijeliti moje strasti", rekao je jednom prilikom.

RANČ IZ SNOVA

U starinsko imanje Mission Ranch u gradiću Carmelu Eastwood se zaljubio kad ga je prvi put ugledao, kao regrut stacioniran u obližnjoj vojarni Fort Ord. Tad još nije pojma imao čime će se baviti kad iziđe iz vojske, ali imao je osjećaj da bi mu Carmel mogao biti dom. Kad je postao TV zvijezda, doista se onamo doselio, a zatim je 1986. kupio Mission Ranch za pet milijuna dolara te ga temeljito obnovio, pazeći da očuva povijesni karakter zgrada i okoliša. Mission Ranch sad ima 30 soba za goste, izvrstan restoran s barom, teniske terene i teretane i pogled za koji mnogi kažu da je najljepši u Kaliforniji.

RECEPT ZA VITALNOST POD STARE DANE: Eastwood iznimno drži do zdravog načina života.

Nikad nije pušio niti konzumirao drogu (‘To jednostavno nije moj stil’, rekao je), pije umjereno i nikad oštra pića, izbjegava masnu hranu i crveno meso te redovito vježba i igra golf.

On sam svoju vitalnost i zdravlje pripisuje meditaciji kojoj se posvećuje dva puta dnevno.

Čitajte i:

Filantrop kojeg ne vole: Životni put čovjek koji je promijenio svijet i donirao milijarde, a nije morao

Životna priča legende! Obilježila ga je tragedija iz koje ga je izvukla žena kojoj je vjeran i danas

Baš nije imala sreće s muškarcima: Razvodila se tri puta, ali nikad nije odustala od ljubavi

Odrasla je bez oca, Oprah ju je predstavila svijetu, a suprug joj je dugo vremena bio odbojan

Nasilje, poslovne prevare, droga i bolesti: Debbie Harry nije dopustila da je unište ni najveće patnje

Linker
17. travanj 2024 14:22