Jennifer Gates sa suprugom Nayelom Nassarom

 MATTHIEU MIRVILLE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Obiteljsko gnijezdo

Zavirite u stan koji je Bill Gates kupio za trudnu kćer Jennifer i njezinog supruga

Suosnivač Microsofta nije škrtario kupujući kćeri novi životni prostor u njujorškoj četvrti Tribeca, u kojem će živjeti njegovo prvo unuče.

Suosnivač Microsofta nije škrtario kupujući kćeri novi životni prostor u njujorškoj četvrti Tribeca, u kojem će živjeti njegovo prvo unuče.

Nakon što je potkraj prošle godine doznao da će postati djed, Bill Gates izjavio je da ga ta novost čini emotivnim. S obzirom na to da ga prati glas osjećajno distanciranog tehnološkog genijalca, smatralo se kako i ta štura izjava donekle opisuje što osjeća i kako je prihvatio dolazak na svijet prve unučice ili unučića koje će mu podariti starija kćer Jennifer i njezin suprug Nayel Nassar. No, tek se ovih dana saznalo koliko je, konkretno, suosnivač Microsofta sretan što će njihova obitelj ovog ljeta dobiti novog člana. U američke medije dospjela je vijest da se mladi bračni par uselio u 51 milijun dolara vrijedan penthouse u njujorškoj četvrti Tribeca koji im je, zacijelo, kupio njezin otac.

image
ZILLOW
image
STREETEASY
image

Buduća baka i djed, Melinda French i Bill Gates

OLIVIER HUITEL/CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA

Značajan doprinos pri kupnji vrijedne nekretnine vjerojatno je dala i Gatesova bivša supruga, Melinda French. Čim je jedna od najvelikodušnijih američkih filantropkinja doznala da joj je najstarije dijete u drugom stanju, dala se u potragu za praktičnim, prostranim stanom u gradu, nadomak liječnika, dobrih vrtića i škola. Doduše, mladi par koji se vjenčao u listopadu 2021., već ima pet milijuna dolara vrijedan stan u njujorškoj Petoj aveniji, no njezina obitelj ipak se odlučila kupiti novi stambeni prostor, a manji stan će prodati.

image

Par se vjenčao u listopadu 2021.

GLH/NGRE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Buduća mama Jennifer Gates i njezin suprug neće se odreći svoje farme konja od 124 hektara u okolici New Yorka, no dok beba ne dođe na svijet, "baza" će im biti veleban stan od 8900 četvornih metara s impresivnih 3.400 četvornih metara terase, piše New York Post. Nalazi se u na vrhu peterokatnice Greenwich 443, ima šest spavaćih soba, šest kupaonica, dva dnevna boravka, stopove visoke 20 metara i bazen na terasi, a pripadaju mu i dva parkirna mjesta. Bivši vlasnik stana britanski je pilot Formule 1, Lewis Hamilton. Stan u kojem nikad nije živio, kupio je 2019. za 44 milijuna dolara i pokušao ga prodati za trinaest milijuna dolara više. Kako je Bill Gates nezgodan pregovarač, Hamilton je naposljetku spustio cijenu za šest milijuna dolara i tako je mlada obitelj dobila prekrasan dom.

Prostire se na dvije etaže i najveći je stan u zgradi u čijem susjedstvu nekretnine imaju Jennifer Lawrence, Meg Ryan, Justin Timberlake i Jessica Biel, Ryan Reynolds i Blake Lively koji su ovih dana dobili četvrto dijete, Harry Styles, Jake Gyllenhaal te Weeknd.

Do nenametljivo uređenog penthousea vozi privatni lift. Dominiraju svijetle boje i zemljani tonovi, a impresivan ukras su goleme grede od borovine koje ostavljaju dojam "skulptura" te vizualno dijele centralni, otvoreni prostor na manje cjeline.

Prozori su golemi, od poda do stropa pa prostor dijelom i zbog tog detalja ostavlja dojam prozračnosti i prostranosti. Mladom paru na raspolaganju su i unutarnji bazen, turska kupelj s teretanom, a najljepši je ukras terasa koja gotovo u cijelosti okružuje stan. Zasad nije poznato u kojem će dijelu svog novog doma Jennifer Gates i Nayel Nassar urediti prostor za bebu, no jedno je sigurno, kad se mala nasljednica ili nasljednik rodi i poraste, imat će napretek prostora za igru.

Linker
26. travanj 2024 17:35