psihološki triler

Zastrašujući lik iz novog filma Olivije Wilde temelji se na kralju ‘incela‘ Jordanu Petersonu

"Taj smo lik temeljili na tom ludom čovjeku, Jordanu Petersonu, koji je pseudo-intelektualni heroj za incel zajednicu", rekla je Wilde.

"Zastrašujući" lik kojeg u novom filmu Olivije Wilde glumi Chris Pine, inspiriran je kontroverznim kanadskim psihologom i piscem Jordanom Petersonom.

Pine u nadolazećem psihološkom trileru "Don‘t Worry Darling" glumi Franka, vođu utopijske pustinjske zajednice. Uz njega se u filmu pojavljuju Harry Styles i Florence Pugh u ulogama para iz pedesetih čiji se idilični životi raspadnu kad Alice, koju glumi Pugh, otkrije muževe mračne tajne nakon nestanka jedne od domaćica iz njihovog susjedstva.

U nedavnom intervjuu za magazin Interview, Wilde je s kolegicom Maggie Gyllenhaal razgovarala o inspiraciji iza Frankova lika.

image

Olivia Wilde

JASON MERRITT/RADARPICS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Taj smo lik temeljili na tom ludom čovjeku, Jordanu Petersonu, koji je pseudo-intelektualni heroj za incel zajednicu", rekla je Wilde. Incele je opisala kao zajednicu "obespravljenih, uglavnom bijelih muškaraca, koji vjeruju da imaju pravo na seks sa ženama".

"Vjeruju da ih je društvo zakinulo i da feminizam radi njima na štetu te da se žene moraju vratiti na svoje mjesto", dodala je.

Petersonu je popularnost počela rasti krajem 2010-ih zbog iznošenja kontroverznih stavova, od koji su mnogi u potpunoj suprotnosti s politički korektnim.

image

Jordan Peterson

JEFF GILBERT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Taj Jordan Peterson je netko tko legitimira određene stavove pokreta (incela, op.a.) jer je bivši profesor, pisac i nosi odijela pa imate dojam da je to prava filozofija koju morate shvaćati ozbiljno", istaknula je Wilde.

Independent je kontaktirao Petersonovog predstavnika za komentar, no zasad ga nije dobio.

Don’t Worry Darling drugi je film na kojem Wilde radi kao redateljica, nakon dobro prihvaćene komedije Booksmart iz 2019. godine. U američkim kinima pojavit će se 23. rujna.

Linker
16. travanj 2024 21:18