Detalji o razvodu

Zašto su Gisele Bündchen i Tom Brady odradili razvod na najmudriji mogući način?

Njihov način stručnjaci su ocijenili kao mudar završetak braka, kako po zajedničku djecu tako i po njihov imidž koji bi stradao da su započeli rat.

Kad se slavni parovi razvode, nakon objave u kojoj otkriju da im se putevi razilaze zbog svima znanog "neslaganja naravi", obično slijedi podnošenje zahtjeva za razvod braka i borba za skrbništvo nad djecom te jednako "gromovita" podjela bračne stečevine.

Međutim, Gisele Bündchen i Tom Brady odlučili su to promijeniti. Najprije su s odvjetnicima podijelili zajedničku imovinu, oko čega, koliko je poznato, nije bilo većih nesuglasica. Načelno su se dogovorili i oko skrbništva nad djecom i tek su tada prošlog tjedna podnijeli zahtjev za razvod. Njihov potez ocijenjen je kao mudar.

image

Prošlog su tjedna podnijeli zahtjev za razvod

SCHILDHORN/BFA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Čini se da su najvažnije riješili iza zatvorenih vrata prije nego što je javnost doznala. To je pametniji način da se ljudi razvedu”, prokomentirala je za Page Six odvjetnica za razvode, Jacqueline Newman.

U delikatnom pravnom postupku najvažnije je zaštititi djecu, a upravo to su brazilski top model i zvijezda američkog nogometa htjeli postići. Bili su svjesni da bi, onog trena kad na Floridi, gdje oboje žive, podnesu zahtjev za razvod svog 13-godišnjeg braka, javnost štošta mogla doznati jer su u toj državi dokumenti o razvodu dostupni javnosti. Da su detalji o razvodu prerano procurili, time bi zacijelo povrijedili kćer Vivian i sina Benjamina. No, mudrim manevrom izbjegli su komplikacije. Među njima je i činjenica kako ružni razvodi ostavljaju trag i na imidž javnih osoba, a Tom i Gisele i to su uspjeli izbjeći.

"Ne pregovarate samo o pitanjima skrbništva i pitanjima financija, već također morate biti vrlo oprezni ako imate javni imidž koji puno vrijedi. Pametnije je ne iznositi ništa dok ne završite s razvodom dok se i tinta na sporazumu ne osuši", kaže Jacqueline Newman.

image

Oboje su prošli četverosatni tečaj o bračnoj stabilizaciji nakon odluke o razvodu

H. WALKER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ono što je javnost doznala o tom razvodu, jer je Page Six došao do njihovih dokumenata, pohvalna je činjenica da su postigli financijski sporazum. Sada se dogovaraju detalji oko skrbništva. Oboje su prošli četverosatni tečaj o bračnoj stabilizaciji nakon odluke o razvodu.

Sudski dokumenti, do kojih je došao Page Six, otkrivaju da je bivši dvojac prije razvoda krenuo potrebnim smjerom "obiteljske stabilizacije" jer je njihov brak "nepovratno prekinut". Brady je završio četverosatni tečaj 25. listopada, a Gisele Bündchen dan kasnije. Prema zakonu Floride, roditelji koji se razvode moraju ga završiti: osmišljen je kako bi dobili stručnu pomoć u vezi s utjecajem koji razvod može imati na bivše partnere i njihovu djecu.

Linker
18. travanj 2024 22:47