Jedva smo je dočekali

 JUSTIN TALLIS/AFP/PROFIMEDIA
Svađa svih svađa

Zašto se ne podnose već desetljećima? Sve o sukobu Kim Cattrall i Sarah Jessice Parker

Da se ne vole, doznali smo prije šest godina, kada je to ‘Samantha‘ prva javno priznala, a od tada do danas traje rat između dviju glumica na štetu fanova serije.

Da se ne vole, doznali smo prije šest godina, kada je to ‘Samantha‘ prva javno priznala, a od tada do danas traje rat između dviju glumica na štetu fanova serije.

Svaki obožavatelj "Seksa i grada" osjetio je prazninu što ju je za sobom ostavila Kim Cattrall u prvoj sezoni serije "And Just Like That". Zjapila je poput kratera u scenariju, prizori su vapili za Samanthom, njenim britkim izjavama o seksu, muškarcima, životu, prijateljstvu, scenama kada znalački odmjerava guzu frajera kojeg bi voljela odvući u krevet, a kasnije na ručku s Carrie, Mirandom i Charlotte komentira njegovu izvedbu u krevetu. Prostor koji je pripadao Samanthi pokušali su ispuniti novi likovi poput Che Diaz: tumači ju Sara Ramírez, poznata kao Calliope Torres iz serije "Grey‘s Anatomy". Među pridošlicama se nalazi i Seemi Patel čiji profesionalni odnos s Carrie Bradshaw prerastao u prijateljstvo i ono se polako nagrađuje kroz epizode. Tu ulogu preuzela je britanska glumica Sarita Choudhury: njen je dolazak u seriju protumačen kao zamjena za Samanthu ali to nije upalilo, za neponovljive scene koje je samo Kim Cattrall mogla odigrati - sjetite se njenog pofarbanog mufa iz originalnog "Seksa i grada"- nema nadomjestka.

image

Britanska glumica Sarita Choudhury došla je u seriju
‘And Just Like That‘ kao zamjena za Samanthu

JOSE PEREZ/BAUER-GRIFFIN/SHUTTERSTOCK

Sjajna vijest da se Samantha nakratko vraća u drugu sezonu nastavka serije HBO-a, navela nas je rekonstruirati jednu od najvećih svađa u zabavljačkoj industriji. I odgovoriti na pitanje kako je sve počelo? Just like that?! Neće ići. Otprve je bilo očito da Sarah Jessica Parker od kolegica sa seta očekuje svojevrsni "podanički odnos". Da, prijateljice su, super se slažu ali se odmah znalo tko je u toj priči "ženski alfa".

image

Samantha u omiljenoj pozi, dok ‘snima‘ što ima

NEW LINE CINEMA/HBO/VILLAGE ROADSHOW/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Kako je i Kim Cattrall ima izraženu osobnost, u početku su dvije glumice osjećale obostranu averziju. Sljedeći korak u tom "chick fightu" bila je društvena izolacija Kim Cattrall, ne bi li joj se bez suvišnih riječi "pojasnilo" kako se treba ponašati i tko je na tom setu glavni. Problemi su, konkretno, počeli u listopadu 2017., kada je Kim Cattrall u razgovoru s Piersom Morganom priznala da Sarah Jessica Parker i ona "nikad nisu bile frendice" izvan posla.

image

Na setu ‘And Just Like That‘ ima mjesta za samo jednu ‘alfu‘

STEVE SANDS/NEWYORKNEWSWIRE/BAUER-GRIFFIN/SHUTTERSTOCK

"Bile smo kolegice i na neki način, to je vrlo jasna situacija jer tada imate jasnu granicu između svog profesionalnog života i osobnog", pojasnila je diplomatski. Rekla je i to da je odluku napustiti filmsku franšizu nije donijela jer ima "zahtjeve dive", već zbog odluke da "završi jedno poglavlje i započne drugo". Nije prošlo dugo, a Sarah Jessica Parker vratila je "lopticu". U veljači 2018. svom prijatelju, voditelju Andyju Cohenu, kazala je u emisiji "Watch What Happens Live" da je "slomljena" nakon što je čula Kimine optužbe i opis njihovog odnosa kao "poslovnog".

"Za mene je to stvarno uznemirujuće jer to nije način na koji se ja sjećam našeg odnosa. Dakle, to je tužno, ali nekako sam, ne znam, uvijek mislila da je ono što nas povezuje jedinstveno iskustvo. Bilo je to i profesionalno iskustvo, ali postalo je osobno jer smo u njega ugradile godine naših života", izjavila je "Carrie". Nakon toga njezina obitelj pretrpjela je te iste 2018. strašan udarac.

Cattrall se oglasila na društvenim mrežama kako bi podijelila što doista osjeća prema Sarah Jessice Parker nakon što joj je ova izrazila sućut zbog tragične mlađeg brata Christophera. Već se neko vrijeme borio s depresijom, a nakon što je nestao iz svog doma u Kanadi, pronađen je mrtav. Uzrok smrti bilo je samoubojstvo.

"Mama me danas pitala ‘Kada će te ta @sarahjessicaparker, taj licemjer, ostaviti na miru?‘ Tvoje tobožnje pružanje ruke bolan je podsjetnik na to koliko si zapravo bila okrutna, tada i sada. Dopusti mi da ovo što ću sada reći bude doista jasno. Ti nisi moja obitelj. Ti nisi moj prijatelj. Zato pišem da ti kažem posljednji put da prestaneš iskorištavati našu tragediju kako bi ispeglala imidž ‘dobre djevojke‘."

image

Kim Cattrall posvetila se drugim projektima nakon odlaska iz franšize

FRANK MICELOTTA/PICTUREGROUP FOR HULU/SHUTTERSTOCK

Bila je to objava bespoštednog rata. Ono što je tinjalo i potom postala averzija, pa dobacivanje dvosmislenih izjava "u rukavicama" preraslo je u otvoreni "fajt". Fanovi serije sa zebnjom su pratili što se zbiva, sluteći da se to neće dobro završiti. Pojavila se priča da su ogorčene protivnice na setu odmjerile snage i šakama. Nisu rekli tko je pobijedio. Sarah Jessica Parker te je iste 2018., kada su se najviše "kefale", u razgovoru za magazin People, opovrgla fizički obračun. Ustvrdila i da se nikada nije svađala s Kim nakon njezinog intervjua s Piersom Morganom 2017., kada je svima otkrila da se njih dvije ne slažu, piše Marie Claire .

"Svađe je potpuno izmišljena, jer ja zapravo nikad na nju nisam odgovorila. I neću jer je ona trebala reći što je god trebala reći, neka to ostane njezina privilegija", spustila joj je "Carrie".

image

Na premijeri drugog nastavka filma 2010.

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Svađa se nastavlja i u 2019., u siječnju je Sarah Jessica Parker umalo oborila Instagram izjavom da joj nedostaje Kim Cattrall. Pritom je lukavo najavila sljedeće poglavlje u sagi "Seksu i gradu" - seriju "And just like that." Jedan je obožavatelj naivno otpisao: "Sretan što se vraćate, ali nedostajat će mi i Kim/Samantha". Sarah Jessica Parker odgovorila joj je: "I nama će. Jako smo je voljeli". Nikada nije pojasnila da li je mislila na Samanthu ili na Kim. A u veljači 2022., u intervjuu za Variety ispričala je da Kim Cattrall ionako nikada nije bilo ponuđeno glumiti u nastavku "And just like that", što je ocijenjeno kao udarac ispod pojasa.

Glumica i producentica također je otkrila da joj ne bi odgovaralo da se Cattrall vrati u franšizu, koliko god im nedostajala Samantha. A onda joj je Kim u svibnju prošle godine vratila milo za drago, također u razgovoru za Variety.

"Nikada me nisu zamolili da sudjelujem u ponovnom pokretanju serije. Jasno sam izrazila što mislim kad je najavljeno mogućeg trećeg filma. Moj odgovor je tada bio ne, moj odgovor je i danas isti. Za nastavak serije saznala kao i svi drugi, na društvenim mrežama", rekla je Cattrall.

image

Carrie će se opet spetljati s Aidanom koji se udebljao

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK

Brutalno je spustila protivnici izjavom da ma baš nikad nije gledala seriju. Rekla je da joj je "čudno" što serija svejedno nastavlja s njezinim likom, iako samo u narativu. Tada je ponovila "definitivno ne, ne i ne" samoj pomisli na povratak. Srećom po fanove, nekim čudom se predomislila. Koliko god to "čudo" imalo nula na njezinom bankovnom računu, sretni smo. Samanta se vraća!

Linker
26. travanj 2024 02:05