Ljubav prije svega

Zaplet iz romana: Poznata tenisačica zaručila se za dečka koji joj je uletio s molbom za selfie

Sudbonosan susret dogodio se prije dvije godine uoči US Opena u New Yorku, a zbog sreće u privatnom životu igračica će propustiti Roland Garros i Wimbledon.

Španjolska tenisačica Garbiñe Muguruza jedna je od rijetkih vrhunskih sportašica na čijem je prvom mjestu prioriteta ljubav, a ne pobjednički pokali. Sada se, naime, otkrilo zašto je u veljači ove godine najavila da će do kraja ove godine propustiti nastupe na zemljanoj i travnatoj podlozi, što znači da neće igrati na dva najznačajnija Grand Slam turnira, Wimbledonu te na Roland Garrosu. Da stvar bude zanimljivija, oba je osvojila: Roland Garros 2016. godine, a Wimbledon godinu dana kasnije. Iznenađujuću odluku svojedobno najbolja tenisačica svijeta popratila je objavom na Instagramu, kakva se rijetko čita u bijelom sportu.

"Provodim vrijeme s obitelji i prijateljima, stvarno se osjećam sjajno i nevjerojatno, tako da ću produžiti ovo razdoblje do ljeta. Zato ću propustiti sezonu na zemljanoj podlozi i travi", pojasnila je Garbiñe

Sada je, pak, jasno, zašto je tako postupila i tko je "kriv" za produženu pauzu. Naime, 29-godišnja španjolsko-venezuelanska tenisačica, zaručila se za naočitog dečka, bivšeg manekena Arthura Borgesa, poslije dvije godine veze. Pokazala je decentan prsten na zaručničkoj fotografiji i u popratnoj objavi na Instagramu napisala je:"Osvojio si me na prvi pozdrav." Neobična rečenica odnosi se na zaplet kako su se upoznali koji bi mogao zasjeniti "ljubiće". Filmski "klik" dogodio joj se 2021., dok se bez šminke, sportski odjevena, uoči US Opena, šetala nedaleko od njujorškog Central Parka. Prepoznao ju je markantan neznanac, Arthuro Borges, prišao joj je i zamolio za zajedničku fotografiju, prenosi People. Pogledali su se, dogodila se kemija i od tada se više nisu odvajali.

„Moj hotel bio je blizu Central Parka i bilo mi je dosadno, pa sam mislila otići u šetnju. Izađem i naletim na njega na ulici. Odjednom se okrene i kaže mi "Sretno na US Openu. Zastala sam, iznenađena i pomislila: ‘Wow, on je tako zgodan." Maneken je tada bio direktor ekskluzivnog odjela "Made to Measure North America" u modnoj kući Tom Ford, a kad je shvatio da ju je zaintrigirao, nije gubio vrijeme: uletio joj je s molbom da bi ju volio malo bolje upoznati pa su se dogovorili za šetnju Central Parkom. Bila je to jedna od mnogih šetnji koje su uslijedile. Naposljetku se priključio njenom timu kako bi mogli biti stalno zajedno: pratio ju je na turnirima i bodrio iz lože.

image

S Arthurom Borgesom u studenom 2021.,na gala večeri Vanity Faira

SHUTTERSTOCK

Toliko joj je lijepo s njim da je igračica, koja je (dječji) teniski reket prvi put uzela u ruke kad je bila trogodišnja klinka i od tada nije stala, karijeru ostavila po strani. Nije se natjecala od poraza od tinejdžerice Linde Noskove, u prvom kolu turnira u Lyonu u veljači ove godine. U međuvremenu se s čelne pozicije na WTA ljestvici osvojene 2017., strmoglavila u travnju ove godine, na 132 mjesto. No, nekad najvažniji pokretački motiv u sportu sad joj je posljednja briga: čini se da joj je zaručnik važniji joj od tenisa.

"Kad me zaprosio, počela sam plakati. Nisam znala kako reagirati. Rekla sam ‘da‘ u suzama, bilo je vrlo romantično", otkrila je nedavno za španjolski tjednik Hola!

Nedavno je za magazin Hola! otkrila da ju je Borges zaprosio u Marbella Club Hotelu, a trebali bi se vjenčati iduće godine.

"Željeli bismo da to bude ljeti, blizu plaže i u Španjolskoj, jer je to mjesto koje nas najviše spaja”, zaključila je tenisačica.

Linker
19. travanj 2024 20:08