Editorial use only. No book cover usage.
Mandatory Credit: Photo by Mgm/Pathe/Kobal/Shutterstock (5885075m)
Susan Sarandon, Geena Davis
Thelma and Louise - 1991
Director: Ridley Scott
MGM/Pathe
USA
Scene Still
Thelma & Louise
Thelma et Louise

 MGM/PATHE/KOBAL/SHUTTERSTOCK MGM/PATHE/KOBAL/SHUTTERSTOCK
Slavne dive

Više od tri desetljeća poslije kultnog filma: Thelma i Louise opet zajedno, a uskoro stiže i mjuzikl

Junakinje ženskog filma ceste obilježile su 33. obljetnicu filma na konvenciji i panelu posvećenoj filmovima iz 90-ih u Connecticutu, a vodila ga je Mira Sorvino.

Junakinje ženskog filma ceste obilježile su 33. obljetnicu filma na konvenciji i panelu posvećenoj filmovima iz 90-ih u Connecticutu, a vodila ga je Mira Sorvino.

Junakinje sada već legendarnog filma "Thelma i Louise" opet su "u sedlu", doduše ne u nastavku projekta kojem su se mnogi nadali, već na panelu posvećenom kultnom ženskom filmu ceste Ridleya Scotta, te sedmoj umjetnosti 90-ih godina prošlog stoljeća.

image
STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

Holivudske glumice, 77-godišnja Susan Sarandon te 68-godišnja Geena Davis, izgledale su sjajno, poletno, kao da bi opet mogle sjesti u plavi Ford Thunderbird iz filma i zaputiti se gdje ih god cesta odvede. Činjenica da taj film ne samo da nije zaboravljen već je postao tema o kojoj se danas raspravlja na ženskim panelima, dodatno ih je razgalila. Geena Davis izgledala je poput filmske dive u klasičnom odijelu na pruge s diskretnim, izvezenim detaljima na sakou. Dok je Susan Sarandon izabrala kožnatu bikersku jaknu, crnu majicu i hlače ostavljajući "frajerski" dojam, kao da se ne razlikuje mnogo od lika odvažne Louise Sawyer iz filma koji ju je proslavio.

image

Kultni, ženski film ceste iz 1991. godine

MGM/PATHE/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Sjećate li se filma? Priča počinje odlaskom prijateljica na vikend odmor u kolibu u planinama. Na putu staju u baru gdje Louise upuca muškarca koji je pokušao silovati Thelmu, a odlazak na odmor prerasta u bijeg od policije. Priča završava odlukom žena nagaziti gas do daske u svom plavom kabrioletu i u kultnoj sceni staviti točku na "i" potjeri koja je mogla završiti ili vožnjem preko ruba litice ili odlaskom u zatvor, na što Thelma Dickinson i Louise nisu htjele pristati.

Glumice koje su ih utjelovile sastale su se poslije 33 godine otkako je film došao u kina, na druženju s fanovima i panelu organiziranom u Kongresnom centru Connecticut. Događanje je trajalo cijeli vikend, od petka do nedjelje 17. ožujka, a pokrenule su ga Liliana Kligman i Christina Figliolia, osnivačice tvrtke specijalizirane za konvencije te obožavateljice sedme umjetnosti iz 90-ih, piše Variety.

image

Geeni Davis i Susan Sarandon na pozornici se pridružila Mira Sorvino

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

Glumicama se na pozornici pridružila kolegica Mira Sorvino koja je bila moderatorica razgovora, a tema je bila što taj film danas znači u popularnoj kulturi? Film je to koji je imao šest nominacija za Oscara, zaradio je tada impresivnih 45,4 milijuna dolara na blagajnama diljem svijeta, a stajao je skromnih 16,5 milijuna dolara. Poznat je i po tome što je tada mladi glumac Brad Pitt dobio prvu veliku filmsku ulogu. Film bi uskoro trebao dobiti svoju verziju mjuzikla na legendarnom Broadwayju, a ideju su pozdravile i Susan i Geena. U mjuziklu bi glavne uloge trebale pripasti Amandi Seyfried i Evan Rachel Wood. Projekt je u fazi razvoja još od 2021., a premijera bi napokon trebala biti ove dgodine.

Linker
27. travanj 2024 13:01