IZBJEĆI ĆE ZATVOR?

Veliki zaokret u slučaju Aleca Baldwina: Ključna optužba protiv njega je odbačena

Iako se Baldwin još uvijek suočava s dvije optužbe za nenamjerno ubojstvo, dobit će manju zatvorsku kaznu ili čak ostati na slobodi ako ga osude.

Tužitelji u Novom Meksiku odbacili su ključni dodatak iz jedne od optužbi za ubojstvo iz nehaja protiv glumca i producenta Aleca Baldwina, izvijestili su strani mediji. U pitanju je dodatak na tužbu koji ga je teretio zbog korištenja vatrenog oružja pri počinjenju zločina, a tužiteljstvo je od njega odustalo nakon nakon što je Baldwinov odvjetnik podnio pritužbu jer su glumca teretili pozivajući se na zakon koji nije primjenjiv.

image

Alec Baldwin na setu filma ‘Rust‘

- AFP

Naime, okružno tužiteljstvo iz nepoznatog se razloga odlučilo pozvati na nedavni amandman zakona o oružju, koji je stupio na snagu sedam mjeseci nakon što je Baldwin nehotice upucao snimateljicu Halynu Hutchins na setu filma "Rust" 2021. godine. Tada se dodatak na tužbu zbog vatrenog oružja mogao primijeniti jedino ako je ono bilo izloženo u svrhu zastrašivanja ili ozljeđivanja osobe, što nije bio slučaj s Baldwinom.

Iako se Baldwin još uvijek suočava s dvije optužbe za nenamjerno ubojstvo, zbog odbacivanja ovog dodatka optužbi dobit će manju zatvorsku kaznu ili čak ostati na slobodi ako ga osude. Da nije dobio ovu bitku, bio bi osuđen na najmanje pet godina zatvora, no sada mu prijeti mu do osamnaest mjeseci iza rešetaka, iako bi mu sudac mogao dati i manje, pa čak i uvjetnu kaznu.

Linker
20. travanj 2024 16:24