SHUTTERSTOCK EDITORIAL
PRAVNE ZAVRZLAME

Veliki preokret u "ratu ružičastih vina": Ovog puta sud je na strani Brada Pitta

Kako se sjedište tvrtke Chateau Miraval nalazi u Luksemburgu, tamošnji sud oduzeo je kompaniji oligarha Sheflera dionice koje je 2021. kupio od Bradove bivše, Angeline Jolie.

Kako se sjedište tvrtke Chateau Miraval nalazi u Luksemburgu, tamošnji sud oduzeo je kompaniji oligarha Sheflera dionice koje je 2021. kupio od Bradove bivše, Angeline Jolie.

Sudeći po odluci suda u Luksemburgu, nadležnog za postupak što ga odvjetnici Brada Pitta vode protiv ruskog oligarha Jurija Sheflera te njegove bivše supruge Angeline Jolie, holivudski glumac mogao bi vratiti kontrolu nad posjedom Chateau Miraval i istoimenom vinarijom. U podnesku sudu, u koji je zavirio Daily Mail, stoji da mu je Angelina namjerno onemogućila zadržati potpuno vlasništvo nad vinarijom, vinogradima i rustikalnom vilom u kojoj su se vjenčali u kolovozu 2014. godine. Ovih dana, sud u Luksemburgu (gdje se nalazi sjedište tvrtke Chateau Miraval), oduzeo je kompaniji oligarha Sheflera 50 posto dionica koje je 2021. kupio od Angeline Jolie (točnije, prodala mu je svoju tvrtku Nouvel u čijem je portfelju bilo 50 posto dionica Chateau Miravala). Stoga Brad Pitt s pravom likuje: za sada je uspio izgurati Jurija Sheflera s posjeda, ali postupak još nije završen.

image

Brad Pitt i Angelina Jolie kupili su 2008. Chateau Miraval

LEFEVRE SYLVAIN/ABACA/SHUTTERSTOCK

Danas se zacijelo kaje što je Angelini, odnosno njenoj (sad već bivšoj) tvrtki Nouvel, 2013. praktički darovao 10 posto dionica Chateau Miravala za 1 euro. Na početku priče, kada su Brad i Angelina 2008. kupili posjed u Provansi, on je imao 60 posto, a ona 40 posto dionica. Pet godina kasnije, odrekao se deset posto dionica za simboličan iznos kako bi u podjednakom omjeru bili vlasnici prelijepog i vrijednog posjeda. No, u ugovoru stoji klauzula da Angelina svoj dio, odluči li ga prodati, treba najprije ponuditi njemu. Glumica se na to, čini se, oglušila, a odvjetnici Brada Pitta taj su bitan detalj iskoristili u tužbi.

image

Angelina Joliei Brad Pitt 2013., iste godine kada joj je za 1 euro prepustio 10 posto vrijednih dionica vinarije

DOMINE JEROME/ABACA/SHUTTERSTOCK

Da situacija bude nezgodnija, kada se ruski oligarh prije tri godine domogao dionica Chateau Miravala, poslao je dopis zvijezdi ratnih filmova "Inglourious Basterds" i "Fury" i posprdno mu poručio da se posveti filmovima, a posao s vinima neka prepusti njemu. Holivudski glumac ostao je hladne glave: sve je prepustio svojim odvjetnicima, a sada uživa u pravnom preokretu. Pa ipak, na drugom, mnogo važnijem pravnom bojištu, Angelina vodi.

image

Holivudska glumica 2021.s djecom: Shiloh, Zaharom, Vivienne, Maddoxom Jolie-Pitt i Knoxom

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

S obzirom na to da sudski postupak za podjelu skrbništva nad Angelininom i njegovom maloljetnom djecom još traje, a djeca ga odbacuju kako postaju punoljetna (dosad su to učinili 22-godišnji Maddox, 20-godišnji Pax te 19-godišnja Zahara), glumcu preostaje nada da to neće učiniti i njegova biološka djeca s Angelinom: 17-godišnja Shiloh te 15-godišnji blizanci Knox i Vivienne. Zato se čini da je Bradov trijumf na sudu u Luksemburgu svojevrsna "Pirova pobjeda".

Linker
27. travanj 2024 08:26