MODNA REPRIZA

Upečatljiv izbor Angele Merkel: Na 35 stupnjeva prošetala u recikliranom kostimu

Bivša njemačka kancelarka sa suprugom, profesorom Joachimom Sauerom bila je uzvanica na otvorenju opernog festivala Richarda Wagnera u Bayreuthu.

Do lanjskog povlačenja iz svijeta politike bivša njemačka kancelarka Angela Dorothea Merkel (69) redovito je bila visoko pozicionirana na listama najmoćnijih žena na svijetu, a neke navike očito nije promijenila niti nakon svojevoljnog odlaska iz političke arene.

Usprkos neuobičajeno visokoj temperaturi od 35 stupnjeva Celzijevih bila je dobro raspoložena i opuštena u društvu supruga Joachima Saurea na svečanom otvorenju festivala Richarda Wagnera u njemačkom Bayreuthu. Na crvenom tepihu je zablistala u limun zelenoj modnoj kombinaciji uz koju je odabrala torbicu i cipele u istoj boji.

image

Angela Merkel sa suprugom Joachimom Sauerom

BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK

Nije to bila modna premijera, jer je istu odjeću već nosila na istom mjestu prethodnih godina, ali joj to nitko od njezinih sunarodnjaka nije zamjerio, jer je Angela Merkel bila i ostala poznata po svojoj skromnosti i štedljivosti.

Na čelu njemačke vlade uspjela se održati čak 16 godina, a svoj je privatni život uvijek čuvala od medija.

image

Suprug Angele Merkel skinuo je sako, ali ne i zaštitnu masku

BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK

Prvog supruga, svoju mladenačku ljubav Ulricha Merkela upoznala je na sveučilištu Karl Marx u Leipzigu na studiju fizike, a vjenčali su se kad su joj bile 23 godine. Taj brak je trajao samo pet godina, no i danas nosi njegovo prezime, što očito nimalo ne smeta njezinom sadašnjem suprugu Joachimu Saueru. Njih dvoje upoznali su se početkom osamdesetih, a vjenčali 1998.

Povučeni profesor suprugu nije pratio niti na inauguraciju 2005. kad je postala kancelarka. No, kao vatreni wagnerovac, nije mogao odoljeti godišnjim hodočašćima s Angelom Merkel u Bayreuth na glasoviti operni festival, na kojem su ove godine uživali u izvedbi opere Tristan i Izolda.

Linker
19. travanj 2024 06:47