obiteljska posla

Umrla je prije mjesec i pol, a njen sin i bivši dečko već javno ratuju oko nasljedstva

Stariji sin Anne Heche upleten je u pravnu svađu s njezinim bivšim oko toga kome bi trebalo pripasti glumičino imanje. Čini se da će ova bitka biti prilično teška.

Američka glumica Anne Heche preminula je početkom kolovoza ove godine od posljedica teške automobilske nesreće. Iza sebe je ostavila dva sina, od kojih stariji Homer Laffoon, koje je dobila s bivšim suprugom Colemanom Laffoonom, želi preuzeti kontrolu nad imanjem svoje majke.

No, u toj namjeri sputava ga glumičin bivši partner James Tupper koji se navodno miješao u Homerove pokušaje komunikacije s njegovim 13-godišnjim polubratom Atlasom Hecheom Tupperom nakon majčine smrti.

image

James Tupper, Homer Laffoon i Anne Heche

STARTRAKS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Osim toga, Homer tvrdi da je dokument iz 2011. koji je Tupper predočio sudu kao "oporuku" kojom želi preuzeti glumičino imanje, nevažeća jer nije potpisana rukopisom pokojne glumice.

Kako bi imanje pripalo samo njemu, Homer je ranije podnio zahtjev za kontrolom imovine kojemu je sada dodao čak devet stranica.

"Gospodin Tupper opetovano naziva e-poruku priloženu prigovoru ‘oporukom‘. Međutim, zakonski gledano, e-pošta se ne kvalificira niti kao holografska oporuka niti kao službena oporuka", stoji u dokumentu kojeg je na uvid dobio People.

U dokumentu se također ističe da bez odgovarajuće oporuke "ne može doći do imenovanja izvršitelja", a izvršitelj se imenuje za upravljanje imanjem u skladu samo s valjanom oporukom.

image

Anne Heche i James Tupper

XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Tupper je u pokušaju stjecanja imovine Homera nazivao neprikladnim da upravlja majčinim imanjem, govoreći da je od nje bio otuđen, što je Homer negirao.

Heche je preminula od udisanja dima i toplinskih ozljeda koje je zadobila u automobilskoj nesreći. Nekoliko je dana provela u bolnici u besvjesnom stanju. Na životu su je održavali aparati, no liječnici su ustvrdili da je glumica moždano mrtva te da joj nema spasa. S aparata su je skinuli 11. kolovoza kada je i službeno proglašena mrtvom.

"Želim vjerovati da je moja majka sad prešla u vječnu slobodu. Zahvalan sam na vašoj ljubavi, kao i na podršci mog tate, Coleya i moje maćehe Alexi koji su i dalje moja stijena u ovim teškim trenucima", poručio je Homer.

Linker
18. travanj 2024 22:55